BAŞKAN YAKA TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI KAPSAMINDA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPTI

1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Belediye Başkanımız Mehmet Yaka İlçemiz Amil Önal İlkokulu ve Tahsin Görgülü Ortaokulu öğrencileri ile birlikte Lavanta Bahçesin’de çevre temizliği yaptı.

Programa İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Şube Müdürü Tahir Ağırgötüren Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Verim, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat programda konuşmasında “Bugün Belediye Başkanımız, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Okul Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve bizler için kıymetli olan öğrencilerimizle Karapınar Lavanta Bahçe’mizde Dünya Çevre Günü kapsamında ülkemizde ilk defa kutlanan 1-7 Haziran Çevre Haftası kapsamında bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Şu anda Karapınar Lavanta Bahçe’mizdeyiz. Tüm öğrencilerimizle, tüm Milli Eğitim camiamızla, Belediye Personellerimizle çevreye hassas bireyler yetiştirebilmek amacıyla tüm toplumumuza bir mesaj vermek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bugün de burada öğrencilerimizle hep beraber hem sohbet ediyoruz hem de çevre duyarlılığına dikkat çekiyoruz. Ümit ediyoruz ki ilçemizde hatta ilimizde tüm ülkemizde çevreye hassas bireyler artar. Bu noktada daha fazla dikkatli oluruz. Karapınar’ımız tarım, hayvancılık ve enerji şehrinin yanı sıra turizm kelimesini Belediye Başkanımız ve paydaşlarımızla birlikte ekledik. Bir turizm şehri. Bu noktada ilçemiz çevreye karşı en üst noktada duyarlı bir şekilde davranıyorlar. Biz bunun daha üst noktalara gelmesi durumunu inşallah temenni ediyoruz. Bu vesile ile ben hepinize buradan saygılarımı hürmetlerimi sunuyorum. Ümit ediyorum ki gelecek nesillerimize en güzel şekilde doğayı, Karapınar’ımızı bırakırız. Hepinize gönülden selamlarımı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka açıklamasında “Değerli hemşehrilerim 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği biliyorsunuz bu yıl Türkiye Çevre Haftası olarak kutlanılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız Konya İl Müdürlüğümüz ile birlikte haftayı ilçemizde dolu dolu bir şekilde kutluyoruz. Dün sizlerin de bildiği üzere erozyon sahasında ağaç dikimi ve Karapınar Millet Bahçesi’ndeki İl Müdürlüğümüzle birlikte yapılan kutlama programının sonunda bugün çocuklarımızla beraber ilçemizde yeni bir turizm alanı olan Karacadağ Bölgesi’nin eteğindeki Lavanta Bahçesi’nde ve Acıgöl de çevre temizliği yapıyoruz. Çocuklarımıza çevre bilincini oluşturmak, yeşili, doğayı korumak bilinciyle ve çevremizi temiz tutmak amacıyla aslında bu çevre temizliğinde çevre duyarlılığında en büyük paydaşlarımız bu kıymetli çocuklarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre Temizliğine katılan öğrenciler burada Lavanta Bahçe’mizde doğayı ve çevreyi temizlemek için bulunmaktayız. Geleceğiniz olan bizler için Doğayı ve Çevre kirletmeyiniz mesajını toplu şekilde belirttiler.

Program sonunda Karapınar Belediyesi tarafından öğrencilere ve katılımcılara şapka, tshört, Simit ve Ayran ikramı yapıldı.