KARAPINAR DA 15 TEMMUZ ZAFER COŞKUSU

Fetöcü hainlere karşı destan yazan Türk Milleti 6 yıl sonra da aynı ruhla bütün illerimizde ve ilçelerimizde Vatan ve Bayrak nöbeti için meydanları caddeleri doldurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Cuma günü saat 20.30' da Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti Programı gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Cumhuriyet Savcısı İbrahim Demirsoy, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Doğanay Başaran ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, Selçuk Üniversitesi Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, İlçe Emniyet Müdürü Müdür V. , İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul ve personelleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Şehit Aileleri, Gaziler ile Amir, Memur ve Muhtarlar, anıt alanını dolduran 7’den 70’e bay ve bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Program Muhammet Ali Danış sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sultan Selim Camii Müezzini Nail Sabreddin Okuyucu tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Belediye Başkanımız açılış konuşmasında “15 Temmuz 2016 mübarek bir Cuma günü aslında bir ihanetin günü, aynı zamanda bir gururun bir kahramanlığın günü. İhanet nihayetinde bir kahramanlıkla son buldu. Fetö terör örgütünün darbe girişimi o gün vatandaşlarımızın gayretiyle, sokağa çıkmasıyla, sokakta şehit olmasıyla son buldu. İşte hesap edemedikleri bir şey vardı. O gün bu darbe girişiminin sonunda Ömer Halisdemir gibi bir yiğitin olduğundan haberleri yoktu. Aynı zamanda Kahramankazan da saman balyasını yakaraktan uçakların kalkmasını önleyen muhtar ve köylülerden haberleri yoktu. İşte böyle bir kahramanlıkla 15 Temmuz Zaferi kazanıldı. Bu vatan için şehit olan şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Millete Sesleniş canlı yayını izlendikten sonra İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat “İstiklalimizi ve İstikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi Allah’tan rahmet diliyor, bin yıldır her karışın şehit kanlarıyla suladığımız bu toprakların vatanımız haline gelmesi ve kalması için mücadelelerde yer alan gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. 15 Temmuz hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ülkemizi işgal girişimiydi. Bunun için kendi ordumuzun içindeki teröristlerin kullanılmış olması işgal girişimine alçak bir ihaneti de etkilemiştir. Milletimiz o gece hiçbir mecburiyeti olmadan hiçbir zorlamaya kesinlikle maruz kalmadan, hiçbir karşılık beklemeden tamamen kendi insiyatifiyle harekete geçerek 15 Temmuz Zaferini cümle aleme ilan etmiştir. Türkiye geçilmez, Milli İrade geçilmez, Mavi Vatan geçilmez, Eren Bülbül geçilmez, Akıncı Siha geçilmez” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Yatsı Namazı vatandaşların katılımıyla İlçe Müftüsü Yunus Aydın tarafından Cumhuriyet Meydanın da eda edildikten sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Video Mesajı katılımcılara dinletildi. Program kapsamında Türk Halk Müziği Sanatçısı Sami Çelik çeşitli türküler seslendirerek katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. Konser sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutan V. Doğanay Başaran ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek ödülleri takdim edildikten sonra İlçe Müftüsü Yunus Aydın tarafından şehitlerimize dua yapılarak 00.13 de ise bütün camilerde salalar verildi.