“YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK” ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİ

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 07-13 Mayıs 2022 Karayolu Trafik Haftası kapsamında “Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” etkinliği 07.05.2022 Cumartesi günü saat 11.00’da (Cumhuriyet Meydanı doğusu) Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu önünde gerçekleşti.

İlçemizde de gerçekleşen farkındalık etkinliğine İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete ve Emniyet personeli, Gençlik Hizmetleri Müdürü Muhammet Ali Karakul, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz ve Zabıta Personeli, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka yayalar için 5 adımda güvenli trafik ile ilgili sürücülere bilgilendirmede bulundular.

1. Yaya yolunda ilerle: “Yürürken yaya yolu veya banketleri tercih edelim.
  2. Görünür ol: “Karanlıkta açık renk elbise giyelim veya ışık tutalım.”
  3. Trafik ışıklarını takip et: “Işıklı trafik cihazlarının bulunduğu yerlerde ışıkların yönlendirmesiyle hareket edelim.”
  4. Yaya geçidi kullan: “Karşıya geçişlerde yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarını kullanalım.”
  5. Yola odaklan: “Yoldayken trafiğe odaklanmak için cep telefonuna bakmayalım, kulaklık kullanmamaya özen gösterelim.”