19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlama Töreni Yapıldı

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle 19 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı, Atatürk Anıt alanında kutlama töreni yapıldı.

Kutlama törenine, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet YAKA, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa SÖNMEZ, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Akif AKYURT, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet İçalan, Belediye Meclis Üyeleri, Karapınar Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı Mahalle Muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Enver SAĞLAMER sunuculuğunda başlayan kutlama programın da Atatürk Anıtına Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık tarafından Muhtarlar Derneği Başkanlığı çelengi sunuldu ve ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Aziz Şehitlerimiz ve ebediyete göç etmiş muhtarlarımız için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımız okunarak Türk Bayrağımız öğrenciler Havva Nur Karakaya ve Metin Mert Yüksel tarafından göndere çekildi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık yaptığı konuşmasında,” Muhtarlık müessesesi kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetim anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı takdirimi sunuyor, görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Program, tüm katılımcılarla birlikte Karapınar Muhtarlar Derneği Başkanlığı’na geçilerek, Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm merkez ve merkeze bağlı mahalle muhtarların 19 Ekim Muhtarlar günlerini, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Aker ve diğer katılımcılar tarafından kutlayarak tebrik ettiler.