23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bütün Türkiye’de olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı Anıt Alanındaki Atatürk Anıtına 23 Nisan Pazar günü saat 10:30:da  İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal tarafından çelenkin sunumu ve ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak saat 11:00 de Atatürk Stadyumunda devam etti.

Kutlama programına İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Piyade Üsteğmen Ahmet Duyar ve eşi Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, S.Ü. Aydoğanlar M.Y.O Müdürü Naim Çağlar Diri, AK Parti İlçe Başkan V. Mehmet Şentürk, CHP Milletvekili Aday Adayı Kamil Bülbül Okuyucu, CHP İlçe Başkanı İlter Çorakçı,  Kurum ve Kuruluş Başkanları, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, Belediye Meclis Üyelerimiz, Okul Müdürleri, Askeri Erkan, Şehit Aileleri,  Basın Mensupları, Öğrenciler ile Bay Bayan Vatandaşlar katıldı.

Atatürk Stadyumunda başlayan program Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları söyledi.” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103 yıldönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama programına hoş geldiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘ Eğemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ifadesinin ışığında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Milli Egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 103. Yıldönümünü büyük bir coşkuyla idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.Milli Mücadele’nin en önemli dönüm noktalarından biri olan 23 Nisan 1920 tarihi, Aziz Milletimizin iradesine asla set vurulamayacağını ispatı olan TBMM’nin açıldığı gündür.” Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, Millet olarak sağlıklı ve huzurlu nice bayramlara kavuşmayı temenni ederek hepinize sevgi saygılarımı sunuyorum dedi.

 

Öğrenciler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirlerini okudular. Halk Oyunları gösterileri, Atatürk Çocukları adlı gösteri, Okullar arası düzenlenen  masa tenisi, kız ve erkek voleybol turnuvası, çeşitli branş ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllerini  Kaymakam, Garnizon Komutan V. Belediye Başkanı,Cumhuriyet Savcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal  tarafından tebrik edilerek madalya ve kupaları  takdim edildi.  Program Bayrak yürüyüşü ve resmi geçitleri ile sona erdi.