29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet’imizin 97. yıl dönümü münasebetiyle 29 Ekim Perşembe günü Saat 10:30 da Covid19 pandemi nedeniyle Kaymakamlık Binası Bahçesinde tebriklerin kabulü ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal’ın açılış konuşmasıyla başlayan programa; Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, SYDV Müdiresi Hatice Aydemir Soran, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Akif Akyurt, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Askeri Erkan, Şehit Ailelerini temsilen Şehit Babası Seyyar Ala, Gazileri Temsilen Gazi İbrahim Alnıak, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Kaymakam Oğuz Cem Murat 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97. yıl dönümünün anlam ve önemini belirten konuşmasında; “Bugün Cumhuriyetimizin ilanının 97’nci yılını birlikte kutlamanın coşkusu ve heyecanı içindeyiz. Bu büyük ve şanlı bayram herkese kutlu olsun. Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını ve geleceğini korumak amacıyla malumunuz olduğu üzere son yıllarda yine tarihî bir mücadelenin içinde bulunuyoruz. Terör örgütlerinin saldırılarından 15 Temmuz hain darbe girişimine kadar yaşadığımız tüm hadiseler, bu tarihî mücadelenin tezahürleridir. Suriye’de yürüttüğümüz başarılı operasyonlar da, yine bu mücadelenin birer parçalarıdır. Son dönemde dünyada ve özellikle Akdeniz’de yaşanan hadiseler, bize her alanda olduğu gibi denizlerde de çok daha güçlü olmamız gerektiğini göstermektedir. Mavi Vatanımızı savunmanın ne kadar önemli olduğunun bilinciyle denizlerimizdeki hak ve çıkarlarımızı korumaya güçlü bir irade ve sarsılmaz bir inançla devam etmekteyiz. Tarihi, büyük zaferlerle dolu milletimiz Milli Mücadeledeki ruh ve kararlılıkla hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğini, hak ve menfaatlerini her yerde ve her koşulda koruyacağını dün olduğu gibi bugün de yarın da tüm dünyaya gösterecektir. Geçmişimizden aldığımız güçle, bugün de devletimizi ilelebet yaşatmak ve yeni nesillere daha güzel yarınlar bırakmak için, hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Gördüğünüz gibi Millî birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik her türlü oyun, her türlü fitne durmaksızın sergileniyor. Sınırlarımızın güvenliğinden ekonomimize kadar egemenliğimizi hedef alan çok yönlü saldırılar kesintisiz sürüyor.Ama çok şükür vatanımızın bekası, milletimizin huzuru söz konusu olduğunda kimsenin icazetini arama ihtiyacı hissetmiyoruz. Türkiye'nin iradesini yumuşak ve sert gücünü, operasyon kabiliyetini, askeri imkân ve yeteneklerini tüm dünyaya gösterdik ve gösteriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu olan Aziz Atatürk olmak üzere, bu kutsal topraklar üzerinde bizlere hür ve bağımsız yaşama onuru kazandıran ve bu uğurda her türlü fedakârlığa katlanarak kanlarını akıtan kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet şükran ve rahmetle anar, herkesin Cumhuriyet Bayramı’nı gönülden kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka katılımcıların Bayram kutlama tebriklerini kabul etti.

Programın devamında Şehit Aileleri ve Gaziler ziyaretine Kaymakam Oğuz Cem Murat ve eşi Görkem Murat, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka, İlçe Müftüsü Yunis Aydın, SYDV Müdiresi Hatice Aydemir Soran, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz ve basın mensupları katılarak ziyaretler gerçekleşti. Ziyarette Şehit Ailelerine ve Gazilere Kaymakam ve beraberindeki heyet tarafında çiçek takdim edilerek çocuklara hediyeler verildi. Şehit Aileleri ve Gazilerle sohbetler yapıldı. Kaymakam Oğuz Cem Murat Şehit Aileleri ve Gazilere her zaman kapısının açık olduğunu ifade etti.