AVRUPA’NIN EN BÜYÜK GES’İ KARAPINAR DA AÇILDI

1.350 megavat kurulu güce sahip 2 Milyon kişinin yıllık elektrik ihtiyacının karşılanacağı İlçemizde kurulan 2 Bin 800 futbol sahası büyüklüğündeki Karapınar Güneş Enerji Santrali(GES)’in Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya mitinginde Avrupa'nın ve ülkemizin en büyük güneş enerjisi santralinin açılışını uzaktan bağlantı ile gerçekleştirdi.

İlçemizde düzenlenen açılış programına Konya Mitingin de canlı olarak bağlanan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ilçemizde Güneş Enerji Santrali’nde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Bakan Yardımcısı Abdullah Tanjan, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Cingöz ve Haluk Kalyoncu tarafından Karapınar Güneş Enerji Santrali’nin açılışı kurdele kesilerek gerçekleşti.