Başkan Yaka’dan Kaymakam Karaca’ya Veda Programı

Karapınar'da 4 yıldır görev yapan ve tayini Yozgat'ın Yerköy İlçesine çıkan Kaymakam Mustafa Karaca ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tayini çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç onuruna Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, veda programı düzenlendi.

Programa Kaymakam Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Bülent Uysal, Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Adli Yargı Mensupları, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli amir ve yöneticiler, Banka Müdürleri, tüm muhtarlarımız, Kaymakamlık personeli, Basın Mensupları ve Destek Hizmetleri Müdürü Talip Karagöz katıldı.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, Karapınar’daki görevini tamamlayan Kaymakam Mustafa Karaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’a veda konuşması yaparak şunları söyledi: “Dört yıllık süre ile beraber görev yaptığımız Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüzün tayini dolayısıyla bu akşam burada veda programında toplanmış bulunmaktayız. Hepiniz hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. Sayın Kaymakamımızla 4 yıl boyunca uyum içinde çalışarak ilçemize olan hizmetlerinden dolayı kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Milli Eğitim Müdürümüz de aynı şekilde ilçemiz de eğitim-öğretim alanında belli bir seviyeye gelmesinde büyük emeği var. Kendisine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu veda programına katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyor hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç yaptığı konuşmada: “Sayın protokol sizleri saygıyla, sevgiyle, hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle Sayın Kaymakamımızın onuruna verilen veda programına beni de dahil ettikleri için Sayın Kaymakamımıza ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şanlı Bayrağımızın dalgalandığı Cennet Vatan’ımızın her köşesinde Necip Millet’imizin tasviyeli Devletimizin takdiri ile her bir yerde görev yapmaya hazırız. Görev yaptığım süre içerisinde ilçemize yaptığımız hizmetleri Kaymakam Bey’in müsaadesiyle bir video olarak kamuoyunda paylaştım ve ben o mesajıma bu bir veda değil vefadır dedim. Çünkü beni bu memleket yetiştirdi ve bu memlekete olan bir borcumuz vardı. Belki bunu kısmen ödedik. Her zaman için bu memleketin bir evladı olarak hizmet etmeye devam edeceğim. İlçemize yedi yıl Şube Müdürü ve altı yıl Milli Eğitim Müdürü olarak hizmet ettim. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, bütün Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcilerine, Velilerimize, Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Karapınar eğitime olan yaklaşımında her daim bizlerin yanında oldu. Bizlerde buna layık olmaya çalıştık. Memleketimin geleceği, eğitimi aydınlık olsun diyor sizleri saygıyla, sevgiyle, hürmetle ve muhabbetle selamlıyor hepinize hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca program konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “ Sayın Garnizon Komutanım, Belediye Başkanım, Kıymetli Cumhuriyet Savcılarımız ve Hakimlerimiz, Değerli Parti Başkanlarım ve temsilcilerim, Sivil Toplum Kuruluşlarının Kıymetli Temsilcileri, Değerli Muhtarlarım, Banka Müdürlerim, Belediye Meclisimizin Kıymetli Üyeleri ve Saygı Değer Hanımefendiler, Beyefendiler, Basınımızın Kıymetli Temsilcileri öncelikle bu veda münasebetiyle Sayın Belediye Başkanımıza bu organizasyonu gerçekleştirdiği için sonsuz teşekkür ediyorum, sizlere de katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Karapınar’a ilk ayak bastığımızda ki dört yıl oluyor. Bana şu ifade edildi: Karapınar’a insan bir gelirken ağlarmış, bir de giderken ağlarmış. Biz gelirken ağlamadık. Çünkü eşim bu bölgede görev yapınca severek, isteyerek ve tanıyarak geldiğim için severek görev yaptığım bir yerdi. Ama giderken ağlıyorum, içim kan ağlıyor gerçekten. Karapınar’a ve Karapınar İnsanının birlikteliğini çok sevdim ve takdir ettim. Meslekte 18. yılım. Bu süre zarfında Karapınar’ın benim meslek hayatımda çok özel bir yeri oldu. Ben burada insanların çok zor şartlar altında çiftçilikten nasıl para kazanılır, nasıl zengin olunduğunu Karapınar da öğrendim. Birlik ve beraberlik içinde Karapınar’ın geleceği için herkesin elinden geleninin en fazlasını yaptığını burada gördüm. Güzel vatanımızın her yerinde görmek istediğim her şeyi Karapınar da gördüm. Sizlerden istediğim bu birlikteliği beraberliği bırakmayın. Kalkınmanın gelişmenin temelinde takdir edersiniz ki birlik ve beraberlik var. Eğer bunu kaybederseniz Karapınar’ın gelişme hızı yavaşlar. Güzel ve samimi dostlukların kurulduğu Karapınar’lıya herzaman kapım açıktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hepinizi Yüce Rabbim’e emanet ediyorum. Hepiniz hakkınızı helal edin Allah’a Ismarladık” diyerek sözlerini tamamladı.

Program sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından İlçe Kaymakamı Mustafa Karaca’ya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç’a el dokuması halı hediye edilerek program sona erdi.