BAŞKAN YAKA GÖKTEPE, ACIGÖL, LAVANTA BAHÇESİ UÇUŞ FESTİVALİNE KATILDI

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı etkinlikleri kapsamında ilçemiz de Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Belediyesi, Karapınar Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi ve Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’nce Göktepe, Acıgöl, Lavanta Bahçesi uçuş festivali 21.05.2022 Cumartesi günü saat 12:00 da Lavanta Bahçesi ve Göktepe mevkisinde gerçekleştirildi.

Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği yamaç paraşütü pilotları 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü kutlama programları çerçevesinde gökyüzünde Şanlı Türk Bayrağı’nı açarak kutladı.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Karacadağ Göktepe’den İlçe Kaymakamlık Proje Koordinasyon Birimi ve Belediyemiz tarafından yapılan Acıgöl üzerindeki Lavanta Bahçesi’ne Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği ve Yamaç Paraşütü Pilotu Mustafa Ulutaş tarafından uçuş gerçekleştirilerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü dolayısıyla Türk Bayrağı ile uçuş gerçekleştirildi. Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Ulutaş Lavanta Bahçesi’ne Türk Bayrağı ile iniş yaptıktan sonra Konya Enduro Motorcular tarafından Göktepe’ye Türk Bayrağı’mız çıkarılarak Göktepe de göndere çekilerek Lavanta Bahçesin’de bulunan katılımcılar tarafından Saygı Duruşunda bulunup ardından İstiklal Marşı’mız okundu.

Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen pilotların ve düzenlenen uçuş festivaline Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Serdar Tavlayan ve eşi, Belediye Meclis Üyelerimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Kaymakamlık Proje Koordinasyon Birimi, İlçe Protokol Üyeleri, Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Ulutaş ve Üyeleri, çok sayıda yamaç paraşütü pilotları, basın mensupları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka; “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Lavanta Bahçesi’nde oluşturduğumuz Karavan Park, Yamaç Paraşütü ve Microlite Motor iniş pisti ile beraber geniş kapsamlı bir etkinlik düzenliyoruz. Türkiye’nin her bölgesinden katılımın olduğu katılımcılar hem eğitimci seviyesinde hem de eğitmen seviyesinde gördüğümüz zaman gerçekten bu bölge için düşünceleri çok mükemmel. Alanın yamaç paraşütüne, kamp alanlarına çok uygun olduğunu ifade ediyorlar. Bu bölgede Belediyemiz tarafından yapılan çalışmaları takdir ediyorlar. Hem Lavanta Bahçesi hemde yamaç paraşütündeki çalışmalarımızı, uçuş ve doğa sporlarıyla ilgili çalışmalarımızı hızla devam ettiriyoruz. Bu etkinliklerimizi inşallah yıl içerisinde daha da geliştirerek önümüzdeki yıllarda Konya Adana karayolu üzerinde olan ilçemizden yılda 14 Bin araç geçiyor. Bu araç trafiği ile beraber ilçemizin bu tür turizm alanlarını tanıtımını yaparak bu bölgeyi bir uçuş sporları etkinlik alanı haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu hususta çalışma yapan öncelikle Belediye Personelimize, Karapınar Kaymakamlığımıza ve burada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu turizmi yaymak ve turizmden yararlanmak insanlara bu turizmi yaptırmak ve ilçemizin turizm değerini artırmak için Meke Gölü, Acıgölü, Lavanta Bahçesi, Yamaç Paraşütü ile birlikte hepsi ile beraber uçuş sporlarını bu bölgede geliştirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz” dedi.

Belediyemiz tarafından etkinliğe katılan katılımcılara Saç Böreği ve Koyun Yoğurdundan Ayran ikramı yapıldı.