BAŞKAN YAKA ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE DEPREM TATBİKATINA KATILDI

Toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak okullarda düzenlenen deprem tatbikatı kapsamında ilçemiz Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda da tatbikat yapıldı.

Tatbikata Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürü Ahmet İçalan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdür V. Muharrem Mete, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Karapınar İtfaiye Amiri Nuri Delen, M.Akif Ersoy İlkokul Müdürü Sebahattin Kineşci, Md. Yrd. Mahmut Akkaya, Reşadiye Mahalle Muhtarı Mustafa Yapar, öğretmenler, öğrenciler, Karapınar Devlet Hastanesi Sağlık ekibi ve ambulans, İtfaiye ve Belediyemiz Zabıta ekipleri katıldı.

Okulda sirenlerin çalmasıyla birlikte öğrenciler ders sıralarının altına gizlendiler ve öğretmenler eşliğinde ikinci siren çalınmasıyla öğrenciler ellerini başlarının üzerinde tutarak bahçeye tahliye edilerek bahçenin uygun bir yerinde öğrenciler halkalar halinde toplandılar. Okul Bahçesinde toplanan öğrencilere ve katılımcılara Karapınar İtfaiye Amiri Nuri Delen tarafından olası depremde ve yangında yapılması gereken bütün iş ve işlemleri tek tek anlatarak yangın ve depremin birbirine karıştırılmaması gerektiğini acil çağrıların 112 çatısı altında birleştiğini uygulamalı olarak öğrencilere anlattı ve ayrıca bu tatbikatın İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) tarafından 2022 yılı “Afet Tatbikat Yılı” olarak belirlendiğini ifade etti.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürü Ahmet İçalan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdür V. Muharrem Mete, Belediye Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Karapınar İtfaiye Amiri Nuri Delen, Reşadiye Mahalle Muhtarı Mustafa Yapar, tatbikat sonunda öğrencilerle sohbetler ederek hatıra fotoğrafları çektirildi.