BAŞKAN YAKA TİCARET BORSASI’NDA 2022 YILI İLK MAHSUL ARPA SATIŞINA KATILDI

2022 yılı hububat hasat sezonunun ilk mahsul arpa satışına; Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Toprak Mahsulleri Ofisi Konya Baş Müdürü Mustafa Yılmaz,  Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, Yönetim Kurulu üyesi Musa Diri, İlçe Müftülüğü İmam Hatiplerinden Yusuf Tosun, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Güneri, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Can Aydınbelge ve hububat alım satımı yapan üyeler ve hububat üreticileri katıldı.

2022 Yılı Hububat Hasat Sezonunun açılış konuşmasında Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy şunları söyledi “Öncelikle hasat sezonunun tüm üreticilerimiz, üyelerimiz ve ülkemiz adına hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka; “2022 yılı hububat sezonunun ülkemize, ilçemize, üreticilerimize, hububat alım satımı yapan tüccarlarımıza hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum. Karapınar Ticaret Borsasında satışı yapılan ürünlerin fiyatını ve değerini bularak alım satımların yapıldığına yürekten inanıyorum. Tekrar sizlerle birlikte olmaktan ve katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ise 2022 Yılı Hububat Hasat Sezonunun ilçemize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

2022 sezonu hububat alımına İlçe Müftülüğü Karabaş Camii İmam Hatiplerinden Yusuf Tosun’un Kuran-ı Kerim tilaveti ve duası ile başlayan Karapınar Ticaret Borsası üyeleri ilk mahsulün satışını Elektronik Satış Salonu'nda gerçekleştirdi.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy, yılın ilk mahsul arpasını 6,815 TL fiyatla satın alan üyesi Hikmet Şimşekli ve yılın ilk mahsul arpasını satan Osman Kılnçat’ı tebrik ettiler.

Satış işleminin bitmesinin ardından İlk mahsul arpayı satın alan Hikmet Şimşekli ve yılın ilk mahsul arpasını satan Osman Kılınçat’ı, Karapınar Ticaret Borsası tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.