BAŞKAN YAKA YETİM VE ÖKSÜZLERLE İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Onbir Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı'nın 15'ine denk gelen Dünya Yetimler günün de Karapınar Kaymakamlığınca iftar yemeği verildi. İlçe Kaymakamlığımızın ev sahipliğindeki iftar programına İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Kübra Özbek ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, Kaymakam Refiki Ahmet Akdağ, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez ve eşi, İlçe SYDV Müdiresi Hatice Soran, İlçe SYDV Mütevelli Heyet Üyeleri ve aileler katıldı.

Öksüz ve yetim aileleri ile birlikte bir arada oldukları için mutlu olduklarını kaydeden Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, "Dünya hayatı çeşitli imtihanlarla geçmekte. Bunlardan bazıları da insanların sevdiklerinin erken veya belki bizlerin arzu etmediği zaman diliminde Rabbine kavuşmasıdır. Bu bir imtihan meselesidir. Gerek çocuklar gerekse geride kalanlar için. Ama Rabbim bir türlü onun yardımını da veriyor. Bugün burada sadece ekmeğimizi değil yüreğimizi, sevincimizi, aynı maneviyatı paylaşıyoruz. Biliyoruz ki insan olmak, salih bir kul olmak ancak paylaşarak mümkün olur. Bir yetim olarak büyüyüp tüm yetimlere yol gösteren bir peygamberin ümmeti olduklarını hatırlatan Başkan Yaka, Bugün Hz. Peygamberimizi temsil eden evlatlarımızla birlikteyiz. Bilindiği gibi Peygamberimiz, yetim olarak dünyaya gelmiş ve 6 yaşında da annesi vefat ederek öksüz kalmıştır. Böylece hem öksüz hem yetim kalan Efendimizi dedesi ve amcası himaye altına almıştır. Resulullah, yetim olarak büyümenin zorluklarını görmüş, yaşamış ve bu sıkıntılara göğüs germiştir. Öksüz ve yetim kalmış çocuklarımıza karşı maddi ve manevi sorumluluklarımız vardır. Maddi sorumluluklarımız; öksüz ve yetimlerin malını ve canını korumak, beslenme, giyinme, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaktır. Manevi sorumluluklarımız ise; şefkat dolu davranışlar sergilemek, sevgi dolu ortamlar hazırlamak, eğitimiyle ilgilenmek, dini bilgiler vermek, güzel ahlak kazandırmak, hak ve hukukunu korumaktır " dedi.

Program sonunda iftar yemeğine katılan çocuklara Belediyemiz tarafından hazırlanan hediyeleri İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Kübra Özbek ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, Kaymakam Refiki Ahmet Akdağ, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete ve eşi, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez ve eşi tarafından verildi.