Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısını Gerçekleştirdi

Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince Aralık ayı olağan toplantısını yapmak üzere 01.12.2020 tarihine rastlayan Salı günü saat 14.30’da Belediye Başkanı Mehmet Yaka’nın başkanlığında, Belediye Meclis Toplantı Salonunda gündem maddelerini görüşmek üzere toplandı. Ek gündemle beraber 9 maddelik gündemin görüşülüp karara bağlanmasına geçildi.

Gündem Maddesi 1: 2021 Yılında Uygulanacak olan Ücret Tarifesi hakkındaki Komisyon Raporunun görüşülmesi ve kabulü hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 2: “ KOP TEYAP Destekliyor Karapınar Acıgöl Lavanta İle Renkleniyor ” projesine Ortaklık için Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 3: “ Sıfır Atık Fikir ve Proje Uygulama ” Projesi için protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 4: İlçenin çeşitli mahallelerinde Belediyemiz adına kayıtlı bulunan arsaların satışının yapılması ve Satış yetkisi verilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 5: İlçemiz Ulus Mahallesi, 133229 nolu sokağın revizyon imar planı sonrası Cadde statüsü kazandığından cadde isminin belirlenmesi hususu görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 6: İlçenin Pınarbaşı Mahallesi, 165 ada, 6 parselde İmar Planı değişikliği yapılmasının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 7: Belediyemiz birimleri arasında haberleşmeyi sağlayan telsiz sisteminde analog ses yayınından dijital ses yayınına geçilmiştir. Bu nedenle eski tip analog ses yayını yapan 1 adet röle, 2 adet sabit merkez telsizi, 11 adet araç telsizi ve 44 adet el telsizine ihtiyaç kalmadığından telsizlerin Konya Emniyet Müdürlüğü'ne protokol ile bedelsiz olarak devredilmesi, diğer telsizlerin ise ekonomik ömürlerini tamamlaması nedeniyle kullanılmasında fayda görülmediğinden Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu'na bedelsiz teslim edilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 8: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi ile alımı yapılan 1 Adet 2020 model HİDROMEK marka greyder ve 1 Adet 2020 model FORD marka çöp konteyneri yıkama ve dezenfekte aracının, haczedilememesi için kamu hizmetlerine tahsis edilmesi hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem Maddesi 9: Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü biriminde yol bakım/onarım hizmetlerinde kullanılmak üzere; Devlet Malzeme Ofisi'nden azami yüklü ağırlığı 10.000 kg sınıfında 1 adet damper kasalı kamyon alınması hususu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Başka görüşülecek madde olmadığından Aralık ayı meclis toplantısının kapanışı oy birliği ile kabul edildi.