Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağan Toplantısını Yaptı

Karapınar Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı 05.02.2019 tarihine rastlayan Salı günü saat 14.30 da Belediye Başkanı Mehmet Yaka'nın Başkanlığında yapıldı.5393 Sayılı Belediye kanunun 20. maddesine istinaden Şubat ayı olağan toplantısı gündem maddelerine geçilmeden önce ek olarak 9 ve 10'uncu gündem maddelerinin alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 1:İlçemiz çeşitli mahallelerinde muhtelif arsa satışlarının yapılması görüşülerek söz konusu arsaların satışının yapılmasına ve encümenin yetkili olmasına oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 2:İlçemiz Yeşilyurt(Bağdaylı) mahallesinde mülkiyeti Karapınar Belediyemiz adına kayıtlı bulunan 156 ada 157 parsel üzerindeki binanın İlçemiz Müftülüğü adına Kuran Kursu olarak kullanılmak üzere tahsisinin yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 3:Norm Kadrodaki Dolu Kadroda İptal ve İhdasın yapılması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 4: İlçemiz Fevzipaşa mahallesi Yavşançukuru yaylasında parselasyon işlemlerinin yapılabilmesi için 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğinin uygun olup olmadığı konusu görüşülerek  imar komisyonuna hava edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 5: İlçemiz merkez mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planlarında plan notu tadilatı yapılıp yapılmayacağı hususu görüşülerek imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 6:İlçemizHotamış(Şabanlı) mahallesi 102 ada 2 ve 3 nolu parsellerin Hotamış Jandarma Komutanlığına hizmet binası yapılmak üzere tahsis edilip edilmeyeceği hususu görüşülerek parsellerin tahsis işleminin yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 7:İlçemiz Apak mahallesinde 338 ada 34 nolu parsel için hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı değişiklik teklifinin uygun görülüp görülmeyeceği hususu görüşülerek imar komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 8: İlçemiz Reşadiye mahallesi 1884 ada 6 parsel nolu taşınmaz üzerinde kum ocağı işletmesi yapılacağından 5043 sayılı toprak koruma ve arazi kullanımı kanunun 13. Maddesinin (d) bendi gereğince kamu yararı kararının alınması görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 9:Diyanet Vakfı ile Belediye arasında Karapınar Mehmet Akif Erkek Yatılı Kuran Kursu için protokol yapılmasını görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesi 10: Konya Meram da bulunan Belediyemiz adına tahsisli bulunan binanın Karapınarlılar Derneği adına protokol yoluyla tahsisine oy birliği ile kabul edildi.KonyaKarapınarlılar Dernek Başkanı Fikret Danış yapılan tahsis hususunda öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sn Murat Kurum'a ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka'ya huzurlarınızda teşekkür ediyorum dedi.

Şubat ayı 1. Birleşim başka gündem maddesi olmadığından dolayı oturumun kapanması oy birliği ile kabul edildi. Şubat ayı 2. Birleşim toplantısı 08.02.2019 Cuma günü saat 14.00 da toplanılması oy birliği ile kabul edildi.

HİMMET TÜRKMEN