BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALTAY KARAPINAR’I ZİYARET ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe ziyaretleri kapsamında Karapınar’da ilçe esnafını ziyaret ederek Karapınar Belediyesi’nde Başkan Mehmet Yaka ile bir araya geldi. Ardından AK Parti İlçe Teşkilatı’nda parti üyeleriyle buluşan Başkan Altay, gerçekleştirilen ilçe kongresinde AK Parti İlçe Başkanı seçilen Yusuf Zengin’e ve yeni yönetime başarılar diledi.

İlçemiz de devam eden yatırımları inceleyen Başkan Altay, AK Parti İlçe Teşkilatın da konuşmasında “Karapınar’a değer katacak yatırımları Karapınar Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ile birlikte hayata geçirmeye devam edecektir. Kongrelerin aslında bir yenilenme olduğunu vurgulayan Başkan Altay, Bu süreç hakikaten çok önemli. Çünkü Cumhurbaşkanımıza dava arkadaşı olmak herkese nasip olmaz. Hükümetimizin yatırımları, bizim yatırımlarımız, ilçe belediyemiz hep birlikte gayret ediyoruz. Belediye Başkanımız tecrübeli, AK Parti İlçe Başkanımız tecrübeli. AK Parti Yönetim Kuru Üyeleri olarak siz de inşallah bu takımın içinde çok güzel işler yapacağınıza eminim.” dedi.

Başkan Altay Karapınar’da yapımı Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Atık Su Arıtma Tesisi inşaatında da incelemelerde bulundu.
Prestij caddeler, mahalle yolları, şehir konakları ve yüzme havuzu gibi önemli projeleri ilçelere kazandırdıklarını aktaran Başkan Altay, “Karapınar’ımıza bugüne kadar 130 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Daha önce Karapınar’da bir arıtma tesisi yoktu. Deşarj yoluyla hallediliyordu. 22 milyon liralık bir yatırım yaparak Karapınar’ın 2033’e kadar arıtma tesisi sorununu çözmüş oluyoruz. İleri biyolojik sistemle yapılan arıtmamız dünyadaki en ileri teknolojisi kullanılarak gerçekleştiriyor. Böylece Karapınar modern bir şehir olması bakımından önemli bir mesafeyi kat etmiş oluyor. İnşallah yılsonu itibariyle tamamlanmış ve insanımızın hizmetine girmiş olacak.” ifadelerini kullandı.

KARAPINAR’IN YARINLARI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK

Büyükşehir Belediyesi olarak bir taraftan altyapı sorunlarını çözerken bir taraftan da fiziki ve sosyal yatırımlara devam ettiklerinin altını çizen Başkan Altay, Büyükşehir ile uyum içerisinde çalışan Belediye Başkanı Mehmet Yaka’ya ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin’e teşekkür ederek, Karapınar’ın yarınlarının çok daha güzel olacağını söyledi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin de, “Karapınar kurulduğu 1882’den beri maalesef kanalizasyondan yoksundu. Son 15-20 yıldır deşarj yoluyla toplanıyordu. İlçemiz yaşam standardının ve şehir kalitesinin yükseltilmesi bakımından çok büyük hizmete kavuşuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdiler.