ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI İFTARINI HEMŞEHRİLERİYLE BİRLİKTE AÇTI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Hemşehrimiz Sayın Murat Kurum Karapınar’lı Hemşehrileriyle buluşarak iftarını Karapınar da yaptı.

Karapınar Belediyemiz tarafından Cumhuriyet Meydanın da düzenlenen Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’nın ve Belediye Meclis Üyelerimizin ev sahipliğinde gerçekleşen İftar Programına; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Protokol Üyeleri, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Serdar Tavlayan, AK Parti Karapınar İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Protokol Üyeleri, Basın Mensupları, binlerce Bay- Bayan vatandaşlar katıldı.

İftar Programında açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, “Sayın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızla beraber düzenlediğimiz iftar buluşmasına hoşgeldiniz sefalar getirdiniz. 2019 dan sonra ilçemize yapılan yatırımlardan dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve bunu bizatihi takip eden değerli hemşehrimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ilçem adına teşekkür ediyorum. Değerli kardeşlerim iftar buluşması programından sonra saat 20.00 da Millet Bahçesinde başlayacak olan Ramazan Ayı Etkinlikleri kapsamından sizlerle tekrar buluşmak için sizleri oraya davet ediyorum. 75 Bin metrekare alanda 50 Bin metrekare yeşil alana sahip Millet Bahçesini ilçemize kazandıran Sayın Bakanımıza tekrar huzurunuzda teşekkür ediyorum” dedi.

İftar programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Hemşehrimiz Sayın Murat Kurum, “Karapınar’ımıza birçok yatırımın kazandırıldığını belirterek Karapınar GES santralimizi bunlardan birtanesi. Hamdolsun bu dev tesisi Karapınar'ımıza kazandırdık. Şu anda yüzde 50 kapasite ile elektrik üretiyor. Karapınar GES, tam kapasiteye geçtiğinde Avrupa'nın 1'inci dünyanın ise 5'inci büyük güneş enerjisi santrali olacak. Böylesine vizyon hedefler belirlerken, projeler üretirken ülkemizi eski karanlık günlere döndürmek isteyenlerle de kıyasıya mücadele ediyoruz. Bu ülkenin yarınları ve istikbali için yaptığımız yatırımları, 'ya durdurursunuz ya da göreve gelince mani oluruz' deyip milleti ve yatırımcıları tehdit edenlere, 20 yıldır haykırdığımız gibi 'ya aydınlık bir istikbal ya da eski karanlık günler' diyoruz” dedi.