ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANI MURAT KURUM CUMHURİYET İLKOKULU’NUN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere 29 Nisan Cuma günü ilçemize geldi.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Serdar Tavlayan, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp ve diğer ilçe protokolünün ev sahipliğinde gerçekleşen açılış programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer il protokolü katıldı.

Program da açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Bugün İller Bankası tarafından yeni yapımı sağlanan okulumuzun açılış programına hepiniz hoşgeldiniz. Yaklaşık olarak 1950 yıllarından itibaren uzun süredir bu bölgede eğitim yapan Cumhuriyet İlkokulu’nun bölgeye hitap etmemesinden dolayı yeni bir binanın yapılması Sayın Bakanımızın direktifleriyle İller Bankası tarafından ilçemize kazandırıldı. Bunun yanında birçok hizmetleri de İlçemiz Sayın Bakanımız ve Hükümetimizin yardımıyla ilçemize kazandırmış olduk. İlçemize yapılan bu yatırımlardan dolayı öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanlarımıza ve bunu bizatihi takip eden değerli hemşehrimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ilçem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konuşmasında, "Karapınar’a her gelişimde coşku buldum, heyecan buldum, huzur buldum, mutluluk buldum. Bizi bu kadar bağrına basan, bizi kendisine kardeş gören, evlat gören Karapınar’a bizim de borcumuz var. Baba ocağımıza her gelişimizde elimiz dolu geldik. Her gelişimizde hizmet getirdik, müjde getirdik, eser getirdik. Her gelişimizde açılışlar yaptık, Karapınar’ımıza yeni tesisler kazandırdık, var olan sorunların çözümü için gayret gösterdik. Size layık olmak, hayır dualarınıza mazhar olmak, güveninizi boşa çıkarmamak için azami hassasiyet içinde olduk. Hep arkadaşlarıma, 'Çağın gereği neyse, Karapınar’da da o olacak. Konya merkezinde ne varsa, fazlasıyla burada da olacak' dedim. Sosyal konutlardan kentsel dönüşüme, hükümet konağından belediye binasına, İlkokulundan sağlık tesislerine, millet bahçesinden yeşil alanlara, atıksu arıtma tesislerinden yol ve altyapı yatırımlarına, katlı otoparkından ticaret merkezine ve binlerce istihdam sağlayacak dev güneş enerjisi santralimize kadar onlarca eseri Karapınarlı kardeşlerimizin hizmetine sunduk" diye konuştu.