CUMHURİYET BAYRAMI’NIN 99. YIL DÖNÜMÜ COŞKU İLE KUTLANDI

Cumhuriyetimizin 99. Yılı münasebeti ile düzenlenen kutlama programına Törene İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, CHP İlçe Başkanı Kamil Bülbül Okuyucu, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mehmet Öğüt, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Müftüsü Yunus Aydın, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Sivil toplum kuruluşları ve Oda Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Şehit Aileleri ve Gaziler, Askeri Erkan, Daire Amirleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programı 29 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 10.30 ile 11.00 arasında Kaymakamlık Makamında Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı Fatrma Ezeroğlu, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından tebriklerin kabulünün ardından Atatürk Stadyumun da Türkçe Öğretmeni Hamdi Mutlu ve Türkçe Öğretmeni Ezgi Baykut Bozkurt sunuculuğunda saat 11.00 da bir dakikalık Saygı Duruşu ve ardından Cumhuriyet Ortaokulu Müzik Öğretmeni Nuray Altınok’un yönetiminde bir gurup öğrenci ve katılımcılar tarafından İstiklal Marşı okunarak başladı. Cumhuriyet Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni Fehmi On’un refakatinde, Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı Fatrma Ezeroğlu ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ile birlikte halkın, öğrencilerin ve tüm katılımcıların bayramlarını kutladılar.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Saygı değer Karapınarlılar, Değerli protokol, Kıymetli mesai arkadaşlarım,

Kıymetli Genç Arkadaşlarım değerli öğrenciler; Cumhuriyet, egemenliğin kaynağının millete ait olduğunu kabul eden devlet şekli demektir; dolayısıyla devletin temel organlarının seçimle iş başına geldiği bir yönetim biçimidir. Cumhuriyet, bu niteliği ile şüphesiz ki demokrasinin en gelişmiş şekli, demokrasi prensibinin en iyi uygulanma­sını temin eden bir rejimdir.

Cumhuriyet yönetiminin birinci özelliği, seçim esasına dayanan bir idare olmasıdır. Bu seçim de gerek seçme gerekse seçilme hakkı bakımın­dan belli bir kişiye, belli bir zümreye, belli bir sınıfa ait değildir; bütünüy­le millete aittir. Cumhuriyet rejimi, memleketimize, milletimize sayılamayacak kadar çok şeyler kazandırmıştır.

Cumhuriyet; milli varlığımızın tescil edilişi, egemenliğimizin adıdır. Ne mutlu bizlere ki kayıtsız ve şartsız biçimde bu ülkenin en büyük kazanımlarından biri olan cumhuriyetin 99. yaşını kutluyoruz. Zor şartlarda kazanılmış bir yurttaşlığın ve özgürlüğün değerini Cumhuriyetle bildik ve her bir kişinin eşit haklara sahip olmasının kıymetini onunla anladık.

Cumhuriyetimizin 99. yaşına erişmesinin kıvancını duyduğumuz bu kutlu günde, en kıymetli emanetimiz olan bu büyük değerimizi gelecek nesillere kavratmanın, onlar eliyle ülkemizi daha güzel günlere eriştirmenin sorumluluğunu Kaymakam olarak hassaten taşıyorum. Bir fazilet olan Cumhuriyetin kimliğini daima koruyup, heyecanını daima yaşatacağım.

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna, bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Gençlerimiz ve her gelecek kuşak bilmelidir ki, bu vatanda kurulan Cumhuriyet yönetimi, Atatürk’ün önderliğinde çok büyük fedakârlık­larla kazanılan bir ölüm kalım savaşından sonra gerçekleştirilmiştir. Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Bu bakımdan, kurulan bu büyük eserin her yönü ile gelişmesi, geliştirilme­si, doğabilecek her türlü tehlikeden titizlikle korunması, Cumhuriyet ku­şaklarının Atatürk’e ve onun silah arkadaşlarına borçlu olduğu kaçınıl­maz bir görevdir.

Cumhuriyet tüm olanaksızlıklarla, büyük mücadelelerle, şehitlerin kanlarıyla ilan edildi. Bizler o kadar şanslı bir milletin mensubuyuz ki bu büyük eser, yani cumhuriyet, gençlere emanet edildi. Bizler de Ata’mıza söz verdiğimiz gibi emanetimizi korumaya devam etmeliyiz. Atatürk'e, sevgimizi ve bağlılığımızı göstermek istiyorsak, onu ve en büyük eseri Cumhuriyet'i daha iyi anlamalı, düşüncesini ve felsefesini özümsemeli, Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumalıyız.

Değerli Hazirun, Atatürk'ün, Onuncu Yıl Nutku’nda bizzat kaleme aldığı cümleleriyle konuşmamı tamamlamak istiyorum: "Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk mil­leti zekidir... Türk milleti, millî birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir... Türk milletinin yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir. Türk milletinin tarihî bir niteliği de, güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir... Türk milletinin büyük millet olduğunu bü­tün medenî âlem, az zamanda, bir kere daha tanıyacaktır... Türklüğün unu­tulmuş büyük medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki ge­lişmesi ile, geleceğin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacak­tır." Bu duygularla; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyorum. Büyük Türk Milletinin ve siz kıymetli Karapınarlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı tekrar kutluyor; nice güzel bayramlarda birlikte olmak dileğiyle sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Program Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisi Efsa Gülbahar “Akdeniz’e Doğru” adlı şiirini, Karapınar Meke Anadolu Lisesi öğrencisi Semih Kamil Pektaş “On Beş Yılı Karşılarken” adlı şiirlerini okudular. Ardından Amil Önal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi Öğretmen Nesibe Tanır yönetiminde gösterilerini sundular. Karapınar Halk Eğitim Merkezi Kick Boks Kurs Hocası Mehmet Keskin ve öğrencileri tarafından gösterileri izlendi. Gençlik Merkezi Wu Shu Öğretmeni Zehratullah Varlı yönetiminde gençlik merkezi öğrencileri tarafından sportif gösterilerini sundular. Fevzipaşa Ortaokulu’ndan Büşra Aydoğdu ve Ahmet Eren Uyaroğlu yabancı devlet adamlarının Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hakkında söylediği sözleri okudular. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri tarafından “Atatürk Çocukları” adlı gösteri yapıldı.

Cumhuriyetimizin 99. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında birinci olan öğrencilerden Aziz Ata Sezer, İrfan Eymen Telli, Sevim Nur Karaca’ya ödüllerini İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat tarafından tebrik edilerek verildi. İkinci olan öğrencilerden Muhammet Eren Kabak, Zeliha Kaçar’a ödüllerini Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan tarafından tebrik edilerek verildi. Üçüncü olan öğrencilerden Irmak Yalçın, Tuğba Özsoy’a ödüllerini Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek verildi. Resim yarışmasında ikinci ve üçüncü olan öğrencilerden Fadime Eslem Beydilli, Mehmet Eren Yeşilyurt’a ödüllerini Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu tarafından tebrik edilerek verildi.

Program okulların resmi geçit töreninden sonra son buldu.