ENERYA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPTI

ENERYA Genel Müdür Yardımcısı Uygur Erbil, Konya Bölge Direktörü Mürsel Parlak, Konya Doğu İşletme Müdürü Hüseyin Arı, Alöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Altay ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Yaka’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sonrasında ENERYA Genel Müdür Yardımcısı Uygur Erbil ve 25 kişilik teknik ekip ile birlikte Belediye Meclis toplantı Salonunda 2020 yılı içerisinde ilçemizde yapılacak olan doğalgaz çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Yaka katılımcılara hoş geldiniz dedikten sonra ilçenin tarihi, turizmi ve ekonomik durumu hakkında genel bilgiler vererek ilçeyi tanıttı.

Genel Müdür Yardımcısı Erbil, “Şirket olarak 2004 yılından itibaren Türkiye’nin belirli il ve ilçelerinde bu hizmeti sürdürdüklerini ve bu zamana kadar 13 BİN km doğalgaz hattı döşediklerini belirtti. Karapınar da hava şartlarının durumuna göre Mart ayının başlarında şantiye yerinin belirlenip teknik ekiplerimizce Mart ayının 15’inde kazı çalışmalarına başlanacağını söyledi. Ayrıca 2020 yılı içerisinde ana hat ve servis hattı olmak üzere toplam da 109 Km doğalgaz hattı döşenmiş ve bunu rakama dönüştürecek olursak 7 BİN 500 hane bu hizmetten faydalanılacaktır” dedi.