GELENEKSEL YAZ OKULLARI ŞENLİĞİNİN DÖRDÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile 4. Geleneksel Yaz Okulları Şenliği 25.08.2022 Perşembe günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında Ahmet Hamdi Mutlu Kent Parkı’nda gerçekleştirildi.

Şenlik programına İlçe Kaymakam V. Veli Avcı, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, İyi Parti İlçe Başkanı Bayram Yalçın, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Cingöz, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdür V. Sertaç Arı, İlçe Müftü V. Şube Müdürü Fatih Özen, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Önal, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, İlçe Tapu Müdürü İzzet Coşar, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, İlçe SYDV Müdiresi Hatice Soran, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan V. Mehmet Kaynak, Turan Devletleri Teşkilatı Federasyonu Karapınar İlçe Başkanı Ali Boduroğlu, Şoförler Odası Başkanı Kamil Eke, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tartan, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı A. Hakkı Şenyurt, Halk Bankası Müdürü Namık Keleş, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Taşpınar, Belediye Daire Amirleri, İlçe Müftülüğü Personelleri, Gençlik Merkezi personelleri ve Gönüllü Gençleri ile öğrenciler ve basın mensupları katıldılar.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul’un yaptığı konuşmasında “Karapınar Kaymakamlığı, Karapınar Belediyesi, İlçe Müftülüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen bu etkinliğimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. 5 yıl önce İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve İlçe Müftümüze giderek yaz okullarının, yaz Kur’an Kursları’nın sonunda böyle bir etkinlik düzenleyelim dedik ve buna da destek vermelerinden ve bugün dördüncüsü düzenlenen geleneksel yaz okulları şenliğine desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Müftülüğüne ve bu etkinliklerden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasından sonra konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Değerli misafirler bugün 4. cüsünü gerçekleştirdiğimiz geleneksel yaz okulları şenliğine hepiniz hoşgeldiniz. Yaz tatili itibariyle Karapınar Kaymakamlığı bünyesinde Kur’an Kurslarında eğitim alan öğrencilerimiz ve İlçe Müftülüğümüz, Gençlik Merkezi Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenmiş olan yaz okullarının sonuna gelmiş bulunmaktayız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ilerde doktor, öğretmen, mühendis vb. diğer çeşitli meslek dallarında görev alacaklardır. Gençlerimiz örgün eğitimle ve yaz okullarındaki eğitimlerle fevkalade bir eğitim almışlardır. Diyanet, KOMEK, Gençlik Merkezi ve Gençlik Spor Müdürlüğü bünyesinde sosyal, kültürel eğitim aldıklarından hiç şüphem yoktur. İşte bu yaz döneminin sona ererek önümüzdeki haftalarda da okullarında eğitim ve öğretimlerine başlayacaklardır. Okul hazırlıkları Belediyemizin de katkılarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün gayretleriyle eğitim öğretim hazır hale getirilmektedir. Merkez ve merkez bağlı Yaz okullarında devam eden öğrencilerin birbirleriyle kaynaşıp tanışabilmeleri için taşımalı sistemimizle 40 Bine metrekarelik Ahmet Hamdi Mutlu Kent Parkı’na çocuklarımız getirerek kaynaşmaları ve gönüllerince eğlenmeleri sağlanmıştır. Çocuklarımıza Lavanta Bahçemiz ürününden Lavantalı Dondurma, yemek ve çeşitli ikramlarımız olacaktır. Ayrıca Ortaöğretim alanında derece alan ilçemizde çeşitli üniversiteler kazanan öğrencilerimize tebrik ediyorum. Üniversiteleri kazanıp ilçe dışına çıkıp eğitim alacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu etkinliğimize katılan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından 12 -24 Ağustos tarihleri arasında yapılan 4. Geleneksel Yaz Kur’an Kursları futbol ve kaleli yakan top turnuvalarında dereceye giren takımlara ödüllerini İlçe Kaymakam V. Veli Avcı, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Müftü V. Şube Müdürü Fatih Özen, Başkan Yardımcımız Halil Aker tarafından takdim edildi.

İlçe Kaymakam V. Veli Avcı, Garnizon Komutan V. Yüzbaşı Doğanay Başaran, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve diğer protokol üyeleri alandaki katılımcıları ziyaret ederek düzenlenen etkinlikler kapsamında Survivor Yarışması, Bisikleti Yavaş Sürme, Matrak, Halat Çekme vb. etkinlikleri gezerek çocuklarla birlikte eğlenceli vakit geçirdiler.

Şenlik programında Belediyemiz tarafından katılımcılara Hamburger ve Lavantalı Dondurma ikramı yapılarak program Albay ve orkestrası tarafından yapılan konserle katılımcılar tarafından Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya bu etkinliği düzenlemesinden dolayı alkış tutarak teşekkür ettiler.