KARAPINAR, KONYA GASTROFEST’TE TEMSİL EDİLİYOR

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Konya GastroFest Festivalinde Konya ilçeleri de stantlarını açarak yemek kültürlerini gün yüzüne çıkarıyor.

Festivale mutfak alanında hizmet veren 150 katılımcı, ayrıca 300’e yakın Türkiye’den ve dünyadan önemli şefler katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 1-3 Ekim tarihleri arasında Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçekleştirilen Konya GastroFest festivalinde Karapınar Belediyesi de yerini alarak yöresel ürünlerini tanıtıyor.

Ecdat parkında gerçekleştirilen festival büyük bir beğeni ve ilgi toplayarak, Dünyaca ünlü şeflerin, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğramaya devam ediyor. Karapınar Belediyesi de GastroFest’te yer alarak yöreye özgü “Koyun Kaymağından Çiğleme ve Kuymak, Koyun Yoğurdundan Ayran, Kayısı Yahnisi, El yapımı Ev Makarnası” ürünlerini tanıtıyor, standı ziyaret eden misafirlere ikram ediyor.

Karapınar’ın diğer il ve ilçelere göre kendine özgü yemek kültürünün olduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçemizin yemek kültürünün dünyaya tanıtılması amacıyla bu yıl ilk defa Konya’da düzenlenen GastroFest’te Karapınar’ı en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtti. İlçemizin ilk defa Gastronomi alanında düzenlenen festivalde yer aldığını da sözlerine ekleyen Başkan Yaka, “Karapınar’ımızın kendine özgü yöresel ürünlerini gelen misafirlerimize ikram ederek tanıtıyor ve kültürümüzü anlatmaya çalışıyoruz. Kayısı Yahnisi’nin özellikle bir saray kültürü olduğunu, el yapımı makarna büyük emekler sonucunda bayanlarımız tarafından yapıldığını, koyun kreması ve yumurtanın bileşiminden elde edilen çiğlememiz oldukça ilgi gördü. Alanında uzman şefler çiğlememizi özellikle yapılış reçetesini alarak bunu yeniden tanımlamak istediklerini burada bir kez daha belirttiler. Ayrıca taze koyun kremasıyla unun karışımından elde edilen Kuymağımızı da tanıttık. Bu kapsamda Konya’mızda bu yıl Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilk kez organize edilen GastroFest’te Karapınar olarak yerimizi aldık. İlçemizi en iyi şekilde temsil etmek ve ilçemizin her anlamıyla dünyaya tanıtmak için yer aldığımız tüm festivallerde vatandaşlarımız standımıza oldukça yoğun ilgi gösteriyor. Bu vesileyle 1-3 Ekim tarihleri arasında festivalde yer alan standımızda bugün son gün olduğunu belirterek tüm hemşehrilerimizi davet ediyor, festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.