KARAPINAR 1. LAVANTA FESTİVALİ COŞKU DOLU GEÇTİ

Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediye Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen “Karapınar Lavanta Festivali” etkinliği 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 12.00 da Karapınar-Ereğli Karayolu üzeri 7.Km Acıgöl Mevkii’ndeki Karapınar Lavanta Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Lavanta Festivali etkinliğine İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Konya Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Uzbaş, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İyi Parti İlçe Başkanı Bayram Yalçın, KOP İdaresinden Süleyman Armağan, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker ve eşi, Belediyemiz Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdiresi Hatice Soran, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Güneri, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık ve mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Daire Amirleri, çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar ve basın mensupları katıldılar.

Festival başlangıcında İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve beraberindeki heyet festivale katılan vatandaşlara hoşgeldiniz diyerek Lavanta Bahçesi’ni gezerek yöresel ürün stantlarını ziyaret ettiler. Ziyaret sonrasında Lavanta Bahçesi’nde temsili Lavanta hasadını gerçekleştirdiler. Seyir Terasında Acıgöl ve Göktepe alanı ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Sayın Kaymakamım, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilim, Protokol Üyelerimiz, Daire Amirlerim ve Saygı değer bay ve bayan kardeşlerim, gençler ve çocuklar Lavanta Festivalimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlçemizde birincisini düzenlediğimiz Karapınar Lavanta Festivali’ne hoşgeldiniz. Karacadağ Bölgesi ilk denememiz. Geçtiğimiz yıl Kasım ayında ektiğimiz Lavanta bitkisi Karapınar toprağına uygun bitki olduğunu ürün çeşidi olarak lavantanın ilçemizde yaygınlaştırılmasını arzu ediyoruz. Dünya’nın Nazar Boncuğu Meke Gölü, Karacadağ Bölgesi’nde Acıgöl, Göktepe Yamaç Paraşütü alanı ile bütünleşen turizm lokasyonu olarak açılması Lavanta Festivali Kaymakamlık Proje Koordinasyon Birimi, Belediyemiz ve KOP destekleriyle 35 Bin metrekarelik Lavanta Bahçesi oluşturuldu. Acıgöl de yüzme havuzu, seyir terası, sosyal tesisleri, yamaç paraşütü alanı ve Meke Gölü ile birlikte Allah nasip ederse bundan sonra daha mükemmel bir şekilde festivallerimiz devam edecektir. Emeği geçen Kaymakamlık Proje ekibine, Belediye Personellerimize ve organizasyon ekibine teşekkür ediyorum. Konya – Adana çevre yolu güzergahında günde en az 14 Bin aracın geçtiği ve bazı mevsimlerde 20 Bin araca ulaştığı bu bölgede buluna Meke Gölü, Acıgöl, Göktepe, Lavanta Bahçesi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere rastlanmaktadır. Karapınar Jeopark alanıdır. Yeryüzü şekilleri bakımından doğa sporlarının ve bu tür etkinliklerin yapılacağı en iyi alanlardır. Karapınar Tarım, Hayvancılık, Enerji ve dördüncüsü de turizm şehri olarak kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışmalarımız ve yatırımlarımız devam etmektedir. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor iyi eğlenceler diliyorum” dedi.