KARAPINAR 2. LAVANTA FESTİVALİ COŞKU DOLU GEÇTİ

Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediye Başkanlığı iş birliği ile düzenlenen “Karapınar Lavanta Festivali” etkinliği 22 Temmuz 2023 Cumartesi günü saat 14.00 – 19.00 da Karapınar-Ereğli Karayolu üzeri 7.Km Acıgöl Mevkii’ndeki Karapınar Lavanta Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Lavanta Festivali etkinliğine İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, Mülkiye Müfettişi Recep Koşal ve eşi, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Obrukçu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Talip Özüdoğru, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü Dekan Yardımcısı ve Konya Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dç. Dr. Yılmaz Seçim S.Ü. Aydoğan MYO Müdür Yardımcısı Sertaç Arı, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker ve eşi, Belediyemiz Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdür V. Ramiz Kanık, İlçe Sosyal Yardımlaşma Müdiresi Hatice Soran, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Güneri, Konya Karapınarlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Daire Amirleri, çok sayıda bay ve bayan vatandaşlar ve basın mensupları katıldılar.

Program öncesinde Karapınar Uçuş ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Ulutaş Yamaç Paraşütü ile Şanlı Türk Bayrağı’mızın Lavanta Bahçesi’ne inişini gerçekleştirdi. Çocuklara sahne gösterilerinden olan illüzyon, jonklör ve Bubble Show gösterileri yapıldıktan sonra Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan program İbrahim Gündüz Anadolu Lisesi Halk Oyunları ve Anadolu Ateşi gösterisi ve protokol konuşmalarının ardından İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve beraberindeki heyet festivale katılan vatandaşlara hoşgeldiniz diyerek Lavanta Bahçesi’ni gezerek yöresel ürün stantlarını ziyaret ettiler. Ziyaret sonrasında Lavanta Bahçesi’nde temsili Lavanta hasadını gerçekleştirdiler. Seyir Terasında hatıra fotoğraf çektirildi.

Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurcan Altınok festivale katılan katılımcılara birbirinden güzel şarkı ve türküler söylerek hoşça vakit geçirmelerini sağlayarak vatandaşlarımız gönüllerince eğlendiler. Festival de vatandaşlarımıza Belediyemiz tarafından pamuk şekeri, pop corn, çocuklara balon ve lavantalı dondurma ikram edilerek, çocuklar Belediyemiz şişme oyun parkında doyasıya eğlendiler.

Konser sonrasın da yapılan çekilişle katılımcılara ödülleri İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Dç. Dr. Yılmaz Seçim tarafından takdim edildi.