KARAPINAR’A BİR İLK DAHA E-SINAV MERKEZİ HAYIRLI OLSUN

İlçemizde alt yapısını Karapınar Belediye Başkanlığımız tarafından yapılan e-Sınav merkezi hizmete açıldı. Artık birçok sınav ilçemizde de gerçekleştirilecek.

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı, Karapınar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla ehliyet, ustalık, kalfalık ve usta öğreticilik gibi bir çok sınav için Elektronik Sınav Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve Şube Müdürleri, Okul Müdürü Osman Bağcı ve ilçemizdeki sürücü kurs müdürleri katıldı.

İlçemizin Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan e-Sınav Salonu ile Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerlerine, ustalık, kalfalık, usta öğreticilik gibi bir çok sınavda elektronik ortamda sınav hizmeti verilecek.

Açılışta konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “İlçemiz için çok büyük ve önemli bir yatırım olduğunu burada bir kez daha belirtmek istiyorum. Konya il merkezinden sonra ilçelerde aynı eş değerde açılan e-sınav merkezi ile birlikte ehliyet, ustalık, kalfalık, usta öğreticilik gibi sınavlarına girecek öğrencilerimizin ilçemizde bu imkana kavuşması gerçekten çok büyük bir hizmet olduğunu belirtmek istiyorum. Bu hususta emeği geçen başta Milli Eğitim Bakanımıza, Bakanlık Personelimize, İlçe Kaymakamımıza, AK Parti İlçe Başkanımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu sınav merkezine biz de Karapınar Belediyesi olarak elimizden gelen alt yapı desteğini sağladık. Böylelikle inşallah sınava girecek olan öğrencilerimiz çevre il ve ilçelere gitmeden bu sınav merkezinde sınavlarını başarıyla sağlayacaklarını düşünüyorum. Ayrıyeten kendi ilçemizdeki öğrencilerimizin yanı sıra komşu il ve ilçelerden de buraya randevu taleplerinin olacağını buraya sınav için geleceklerini belirtmek istiyorum. Tekrar ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin yaptığı konuşmaların da “Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılmış olan e-Sınav Merkezimizin açılmasında desteği olan Bakanlığımız yetkililerine, İl Milli Eğitim Müdürümüze, Altyapı konusunda büyük destek veren Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim Önal’a ve emeği geçen herkese teşekkür eder ilçemize hayırlı olması temennilerinde bulundular.