KARAPINAR BELEDİYESİ 2 .YEMEK YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Karapınar Belediyesi tarafından bu yıl ikinci gerçekleştirilen Yemek Yarışması 11 Kasım Cumartesi günü saat 10.00 da Karapınar Millet Bahçesi’nde gerçekleştirildi.

Yemek Yarışmasına İlçe Kaymakamımız Şenol Öztürk ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz, Ülkü Ocakları Karapınar İlçe Başkanı Şener Özsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Konya Karapınarlılar Derneği Başkanı Fikret Danış, Konya Aşçılar Derneği Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim ve 39 kişiden oluşan chef, Türk yemek uzmanı ve yazarı Emine Beder, Beyaz TV Sunucusu Belma Belen, İlçe Emniyet Müdürü Salih Erdem, Sivil Toplum Kuruluş ve Oda Başkanlarından Mehmet Tartan, Fettah Öztürk, Belediyemiz Daire Amirleri ve personelleri, bay bayan vatandaşlar, yarışmacılar ve basın mensupları katıldı.

Karapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Yemek Yarışması’nda konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Değerli misafirler bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Karapınar Yemek Yarışması’na hepiniz hoşgeldiniz. Bugün ilk programımız 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü etkinliğimiz ile başladık. İlçemizin Coğrafi iklimini değiştirmek yeşil alanı artırmak geleceğimize nefes almak bizler için çok önemli. Bugün yemek yarışmamızda geleceğimiz olan çocuklarımıza ilçemizin yöresel yemeklerini tanıtmak ve miras bırakmak için bu yıl yemek yarışmamızın ikincisini düzenliyoruz. Kıymetli misafirler yemek bir toplum açısından birçok alanda veriler, doneler sunar. Sosyolojik olarak birçok toplumu yemek kültüründen inceleyebiliriz. Tarihi olarak da önemli bir konuma sahip olan Karapınar’ımız ayrıca çok zengin bir yemek kültürüne sahiptir. Bu zengin yemek kültürünü düğün yemeklerinde şahit oluyor ve misafirlerini en iyi şekilde ağırlamış oluyor. Bu yemek festivalinde emeği geçen Belediyemiz personeline, Konya Aşçılar Derneğine ve şehir dışından gelen gastronomi uzmanlarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Filistin de yapılan zulmün bir insanlık dışı dram olduğunu katil İsrail’in bu soykırımına bir an önce sonlandırmasını yürekten temenni ediyorum. Bizde Millet Kafe olarak hiçbir türlü İsrail menşei ürünü satmayacağımızı buradan beyan ediyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

Düzenlenen festival kapsamında Yöresel Karapınar Yemekleri, Yılın Tatlı Tabağı, Liseliler Yemekleri kategorisi, Çocuk Yemek kategorisi olmak üzere 4 ayrı kategoride yarışma düzenlendi. Yarışmacılar Kayısılı Yahni, Kebap, Ham pişirmesi/ hırtlak pişirmesi, Papara, Topalak, Tirit ve farklı çeşitlerle yarışmacılar birbirleriyle yarışarak performanslarını sergilediler.

Yemek Festivali katılımcılara ve yarışmacılarına Karapınar Belediyesi tarafından sıkma ve ayran ikramı yapıldı. Yarışmacılar tarafından ortaya çıkan Karapınar’ın unutulmaya yüz tutmuş Lezzetleri jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek her kategori için kazananlar belirlendi.

Program sonunda dereceye girenlere yarışmacılara İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve Daire Amirleri tarafından tebrik edilerek madalya, sertifika ve ödülleri takdim edildi.

Program hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra son buldu.