KARAPINAR BELEDİYESİ 5 NOKTADA AŞURE İKRAMI YAPTI

Karapınar Belediyesi tarafından bu yıl 15.ncisi gerçekleştirilen geleneksel aşure etkinliği kapsamında içinde bulunduğumuz muharrem ayı ve aşure günü münasebetiyle 24.08.2022 çarşamba günü 5 farklı noktada vatandaşlara aşure ikramı yaptı. Cumhuriyet Meydanı, Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Sergi ve Sebze Pazarı, Selimiye Külliyesi Önü, Hacı Ömerli Camii ve Hacı İsa Camii Önünde aşurenin dağıtımı gerçekleşti.

Aşure dağıtımına Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Daire Müdürleri ile birlikte Cumhuriyet Meydanında, Selimiye Külliyesi Önünde ve Şehit Ömer Halisdemir Kapalı Sergi ve Sebze Pazarı’nda kurulan aşure standında vatandaşlarla sohbet ederek aşure ikramında bulundular.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka; “Değerli hemşehrilerim bildiğiniz üzere Muharrrem ayını şu anda idrak ediyoruz. Karapınar Belediyesi olarak bizlerde daha önce gelenek haline getirdiğimiz aşure dağıtımını pandemi süresinde ara vererek bu sene tekrar 5 noktada Karapınar Belediyemiz tarafından vatandaşlarımıza aşure dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İlçemizin çarşamba günü pazarın kurulması nedeniyle çevre köy ve beldedeki vatandaşlarımızın da ilçe merkezine alışverişe geldikleri için her bir vatandaşımıza ulaşabilmek adına aşure dağıtımını Çarşamba gününü uygun gördük. Muharrem ayının inşallah Tüm İslam Alemine mübarek olmasını, kurtuluşa vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Bütün vatandaşlarımıza sağlık sıhhatli günler temenni ediyorum. Allah kabul etsin diyor, bütün vatandaşlarımıza saygı, sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.