KARAPINAR BELEDİYESİ STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İstanbul Fuar Merkezinde Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2-4 Eylül tarihler arasında düzenlenen Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarına Karapınar Belediyesi standı büyük ilgi gördü.

Karapınar Belediyesi, İstanbul'da düzenlenen Entech Çevre Teknolojileri, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Fuarı'nda stant açtı. Karapınar Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ise stanttı ziyaret eden misafirlere, Karapınar da yaptıkları “Atıkları Yerinde Ayrıştırıyorum ve Sokak Hayvanlarını Besliyorum” projeyi anlattı. Başkan Yaka proje ile ilgili “Elektronik, dijital ve mekanik ortamla beraber geri dönüşümdeki metal, plastik ve kâğıt olan atıklarımızı yerinde ayrıştırarak daha ekonomik bir şekle getirmeyi düşünüyoruz. Akıllı geri dönüşüm otomat cihazının yanında bir soğuk ünitesi yaparak gıda atıklarımızı toplayarak sokak hayvanları için mama şekline dönüştürüp sokaktaki hayvanlarımızı besliyoruz. Böylelikle Belediye olarak hem Sıfır Atık Projesin de daha ekonomik bir şekle gelmek hem de sosyal hayvanlarımızı da gıda atıklarıyla beslemeyi hedeflemek çok bir anlam ifade ediyor” dedi.

Belediyemiz standına gelen misafirlere ve katılımcılara yöresel ürünlerimizden hırtlak ve ayran ikramında bulundu.