KARAPINAR BELEDİYESİ TARAFINDAN 19 EKİM MUHTARLAR ÜNÜ NEDENİYLE MUHTARLARA KAHVALTI PROGRAMI DÜZENLENDİ

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Belediyemiz tarafından muhtarlarımıza düzenlenen kahvaltı programına Kaymakam Oğuz Cem Murat, Kaymakam Refiki Ali Erdoğan, Belediye Başkanımız Mehmet YAKA, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa SÖNMEZ, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Muhtar İşleri Müdürü Aziz Kılıç, Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Karapınar Merkez ve Merkeze bağlı Mahalle Muhtarları katıldı.

Belediye Başkanımız açılış konuşmasında “Bugün 19 Ekim Muhtar Günü münasebetiyle sizlerle bir araya geldik. Toplum da mülki ve yerel idare ile vatandaşlarımızın arasında bir köprü görevi gören adeta bir kılcal damar gücü gören vatandaşlarımızla en içten olan değerli muhtar kardeşlerimizin büyük bir sorumluluk gördüklerini ve sorumluluk altında olduklarını burada müşahede ediyoruz. İdarenin vatandaşlarla olan ilişkisi eksiklerinin giderilmesi memnuniyetinin belirlenmesi bakımından köprü görevi yapan ve büyük bir fedakarlıkla çalışan kendi yaşam şartlarından ailesinden öz verili bir şekilde fedakârlık gösteren çok kıymetli muhtar kardeşlerimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Ebediyete göç edenlere Allah’tan rahmet diliyor hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat yaptığı konuşmasında “Malumunuz olduğu üzere bugün 19 Ekim Muhtarlar Günü kutluyoruz. Muhtarlık müessesi hakikaten kadim Türk Devlet geleneğinde çok önemli bir müessesedir. Günümüz de bu müessesenin öneminden kaynaklı olarak 19 Ekim de muhtarlarımızla beraber program icra ediyoruz. Tabi muhtarlık devlet ile vatandaş arasında bir köprü vazifesi görüyor. Biz bu köprüyü ne kadar güçlü kurarsak vatandaşla olan bağımızda o kadar kıymetli ve güçlü olur. Tabi muhtarlarımız sadece kendi görevlerini icra etmiyorlar. Tabi ülke olarak çok farklı dönemlerde yaşayabiliyoruz. Bu dönemler de bu zamanlarda bilhassa muhtarlarımızın 15 Temmuz hain darbe girişiminde göstermiş oldukları icraatler başarılar aynı şekilde afetlerde, deprem ve sellerde göstermiş oldukları başarılar takdire şayandır. Bizim ilçemizde aynı şekilde tüm dünyanın yaşamış olduğu Covid19 salgını kapsamında muhtarlarımız ailelerinden feragat ederek devlet ile millet arasında bir köprü bağı kurup bu kapsam iş ve işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Bu kapsamda çok kıymetli muhtarlarımızın günü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin “Muhtarlarımız bizim için Türkiye demografik yapısında önemli bir yere sahip olduklarını düşünüyorum. Hizmet noktamız ortak olarak, milletimize en iyi şekilde hizmet etmeye hep birlikte devam ediyoruz. İlçemizin kalkınması açısından birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu bu programda bir kez daha belirtmek istiyorum. Tüm muhtar kardeşlerimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.

MHP İlçe Başkanı Ercan Alp “Birlik ve beraberlik içerisinde milletimize hizmet noktasında görev yapan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık “19 Ekim Muhtarlar Günü’müzde bizlerle birlikte olduğunuz için ve bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Program sonunda Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık tarafından İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat’a ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’ya hediye takdimin bulundu. Karapınar Kaymakamlığı tarafından muhtarlarımıza çalışmalarından dolayı teşekkür belgelerini Kaymakam Oğuz Cem Murat, Kaymakam Refiki Ali Erdoğan, Belediye Başkanımız Mehmet YAKA, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa SÖNMEZ, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim ÖNAL, Gençlik Merkezi Müdürü Muhammet Ali Karakul, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz, Belediye Muhtar İşleri Müdürü Aziz Kılıç, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık tarafından takdim edilerek program sona erdi.