KARAPINAR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERİLMEYE DEVAM EDİYOR

Karapınar Belediyesinin eğitim faaliyetleri kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçemiz ilk, orta ve lise okullarında israfın önlenmesi kaynakların daha verimli kullanılmasını atık oluşması durumunda geri kazanımının sağlanması kapsamında öğrencilere farkındalık oluşturmak amacıyla sıfır atık eğitim semineri düzenlendi. TOKİ Yavuz Selim İlkokulu’nda düzenlenen eğitimde Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Verim ve Çevre Mühendisi Mustafa Keşçi tarafından sıfır atık konusunda bilgilendirme yaparak öğrencilere sunum yapıldı.

Verilen eğitimde israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, oluşan atık miktarının azaltılması, etkin toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülmesi süreçleri hakkında bilgiler verildi. Seminerin son bölümünde öğrenciler tarafından sorulan sorular cevaplandırılırken programın sonunda Belediyemiz tarafından öğrencilere sıfır atıkla ilgili materyaller hediye edildi.