KARAPINAR BELEDİYESİ VE ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞI SOĞUK HAVA DEPOSU DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

 

Karapınar Belediyesi ve Karapınar Ziraat Odası iş birliği ile Organize Sanayi bölgesinde 5.397,00 m2 arsa alanına sahip 1.575,00 m2 kapalı alanda 3000 ton kapasiteli meyve, sebze ve süt ürünleri muhafaza edilecek olan Soğuk Hava Deposu devir teslim töreni yapıldı.

Devir teslim programına İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner ve Yönetimi, Ziraat Odası Personeli, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Ulusoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Ünver, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifi Başkanı Hakkı Şenyurt, Turan Devletleri İlçe Başkanı Ali Boduroğlu, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Basın Mensupları katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner “Karapınar Belediyesi ve Karapınar Ziraat Odası iş birliği ile yapılan soğuk hava deposunun devir teslim programına hepiniz hoşgeldiniz. Buranın yapımında emeği geçen başta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a ve Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Yaka’ya şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Karapınar’ın gerçekten ihtiyacı olan bir tesis. Özellikle tarımın bu kadar yoğun olarak yapıldığı ürün çeşitliliğinin arttığı ilçemizde özellikle süt ve süt ürünlerinin noktasında ve ürün çeşitliliği noktasında üretimimize gerçekten katkı sağlayacağına inanıyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Soğuk Hava Deposu devir teslim töreninde açıklama yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “Belediyemiz ve Ziraat Odamız iş birliği ile yapılan soğuk hava deposunun bugün devir teslimini gerçekleştiriyoruz. Öncelikle ülkemize, ilçemize, Ziraat Odamıza ve bütün Karapınar’lı halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un talimatı ile bu yer Ziraat Odamıza ait 5.397,00 m2 alanı Bakanlığımız ve Belediyemizin desteği ile 1.575,00 m2 kapalı alanda 3000 ton kapasiteli meyve, sebze ve süt ürünlerin depolanması bakımında gerçekten önem ifade ediyor. İlçemizin çok büyük bir ihtiyacına karşılayacağına inanıyorum. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a bu ve diğer yatırımlar için özellikle teşekkür ediyorum. İlçemize her konuda elinden gelen gayreti yapıyor. Ziraat Odamıza ve yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, İlçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner tarafından devir teslim tutanağı imzalanarak Soğuk Hava Deposu alanında incelemelerde bulunuldu.