KARAPINAR DA 15 TEMMUZ ZAFER COŞKUSU

Fetöcü hainlere karşı destan yazan Türk Milleti 7 yıl sonra da aynı ruhla bütün illerimizde ve ilçelerimizde Vatan ve Bayrak nöbeti için meydanları caddeleri doldurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Karapınar Kaymakamlığı ve Karapınar Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Cumartesi günü saat 20.30' da Karapınar Millet Bahçesi’nde Demokrasi Nöbeti Programı gerçekleştirildi.
 

Programa İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan ve eşi, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, S.Ü. Aydoğanlar MYO Müdürü Naim Çağlar Diri, SYDV Müdüresi Hatice Soran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Nüfus Müdürü Recep Kesik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Akif Akyurt, İlçe Müftü V. Fatih Özen, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdür V. Ramiz Kanık, Başkan Yardımcımız Halil Aker ve eşi, Belediye Meclis Üyelerimiz, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kadın Kolları Başkanı Ayşe Taşpınar, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Fahri Sağlık, Şehit Aileleri, Gaziler ile Amir, Memur ve Muhtarlar, Millet Bahçesi’ni dolduran 7’den 70’e bay ve bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Program Muhammet Ali Danış sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Selçuklu Camii İmam Hatibi Abbas Çakıcı tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Belediye Başkanımız açılış konuşmasında “Bugün devlet ve millet hayatımızda gördüğümüz en alçak, ne sinsi, en kalleş saldırılardan biri olan 15 Temmuz darbe girişimin 7’inci yıldönümüdür. Bu müstesna günde bir yandan milletimizin kazandığı muhteşem zaferin sevincini, diğer yandan darbe girişimi esnasında kaybettiğimiz kardeşlerimizin hüznünü birlikte yaşıyoruz. Allah’ın yardımı ve milletimizin cesaretiyle başarısızlığa uğrattığımız darbe girişimi sırasında hainleri kurşunlar ve bombalarıyla şehit olan 251 insanımıza Mevla’dan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Her kesimden vatandaşımızla, polisimizle, askerimizle darbe gecesi şehitler kervanına katılan 251 kardeşimizin tamamının ismi tarihimize ve kalbimize silinmemek üzere kazanmıştır. Kahramanca verdikleri mücadelede gazilik unvanıyla şereflenen kardeşlerime de Rabbimden sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuzlar yaşatmasın diyorum” dedi.

İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat “Aziz Türk Milletinin ülkesi, bayrağı, inançları, geleceği, geçmişine olan bağlılığı ve tüm değerleri için mücadelede sınır tanımadığını, imkânsızlıkların mümkün olabileceğini bir kez daha gösterdiği 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü programımıza teşriflerinizden dolayı sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bu anlamlı günde konuşmama başlarken; mücadele ruhunu, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeyi, yoklukların içinden çıkarak zafer kazanmayı bizlere öğreten Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, Demokrasi mücadelesinin eşsiz bir örneğini vererek hayatlarını kaybeden 15 Temmuz Şehitlerimizi, cennet vatanımızın bekası uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi de saygıyla selamlıyorum. Tarih kitaplarından, öğretmenlerimizden, toplumumuzun en kıymetlileri büyüklerimizden, gazilerimizden Çanakkale Zaferi ruhunu okuyarak, dinleyerek büyüyen Milletimizin kahraman evlatları, 15 Temmuz gecesi dış güçlerin oyuncağı olmuş vatan haini FETÖ teröristlerine büyük bir şok yaşattılar. O gece uçaklara, tanklara, tüfeklere karşı darbe girişimini bertaraf etmek için vücutlarını siper eden Aziz Milletimizin vatansever evlatları ihanet edenleri ve onların gözü dönmüş sahiplerini büyük bir hüsrana uğrattılar. Bu kahramanlar içinde öyle biri vardı ki gözü vatanından, bayrağından, ülkesinin istiklalinden başka bir şeyi görmüyordu. 15 Temmuz darbe girişimini önlemede kilit adımı atarak hainlerin planlarını yerle bir eden yiğit asker, kahraman şehidimiz Astsubay Ömer HALİSDEMİR’dir. Tarihin dilinden düşmez bu destan, Nehirler gazidir, dağlar kahraman, Her taşı bir yakut olan bu vatan, Can verme sırrına erenlerindir. Ülkemize, demokrasi kültürümüze, tüm değerlerimize alçakça yapılan bu ihanet girişimini bir kez daha lanetlerken, Yüce Rabbim bir daha 15 Temmuz gecesi gibi bir ihaneti Milletimize yaşatmasın. Bu duygularla 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Gününde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şehitlerimizin ve gazilerimizin ülkemiz için yaptığı kahramanca mücadeleyi bu Aziz Millet asla unutmayacaktır diyor, sizleri, hürmetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Yatsı Namazı vatandaşların katılımıyla Millet Bahçesi’nde eda edildikten sonra İlahi Sanatçısı Mustafa Yılmaz çeşitli ilahiler seslendirerek katılımcılara güzel dakikalar yaşattı. Konser sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kaymakam Oğuz Cem Murat, Garnizon Komutanı Albay Serdar Tavlayan, Cumhuriyet Savcısı Fatma Ezeroğlu ve Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından tebrik edilerek ödülleri takdim edildikten sonra İlçe Müftü V. Fatih Özen tarafından şehitlerimize dua yapılarak 00.13 de ise bütün camilerde salalar verildi.