KARAPINAR DA 15 TEMMUZ ZAFER COŞKUSU

Fetöcü hainlere karşı destan yazan Türk Milleti 5 yıl sonra da aynı ruhla bütün illerimizde ve ilçelerimizde Vatan ve Bayrak nöbeti için meydanları caddeleri doldurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Karapınar Kaymakamlığı himayesi altında Karapınar Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz Perşembe günü saat 20.30' da Cumhuriyet Meydanı'nda Demokrasi Nöbeti Programı gerçekleştirildi.

Programa İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Serdar Tavlayan, Selçuk Üniversitesi Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Naim Çağlar Diri, Cumhuriyet Savcıları, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Belediye Daire Amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, İlçe Emniyet Müdürü Nejdet Ercan ve personelleri, İlçe Jandarma Komutanlığından Astsubay Üst Çavuş Ali Atay ve personelleri, İlçe Müftüsü Yunis Aydın ve Personelleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve personelleri, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları, Şehit Aileleri ve Gaziler ile Amir, Memur, Muhtarlar, anıt alanını dolduran 7’den 70’e bay ve bayan vatandaşlar ile basın mensupları katıldı.

Program Rasıh Doğan ve Burak Güven sunuculuğunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sazlıpınar mahallesi camii imam hatibi Seyit Ali Öztekin tarafından Kur'an-ı Kerim Tilaveti okundu.

Belediye Başkanımız açılış konuşmasında “15 Temmuz 2016 mübarek bir Cuma günü aslında bir ihanetin günü, aynı zamanda bir gururun bir kahramanlığın günü. İhanet nihayetinde bir kahramanlıkla son buldu. Feto terör örgütünün darbe girişimi o gün vatandaşlarımızın gayretiyle, sokağa çıkmasıyla, sokakta şehit olmasıyla son buldu. İşte hesap edemedikleri bir şey vardı. O gün bu darbe girişiminin sonunda Ömer Halisdemir gibi bir yiğitin olduğundan haberleri yoktu. Aynı zamanda Kahramankazan da saman balyasını yakaraktan uçakların kalkmasını önleyen muhtar ve köylülerden haberleri yoktu. İşte böyle bir kahramanlıkla 15 Temmuz Zaferi kazanıldı. Bu vatan için şehit olan şehitlerimizi ve 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Mehmet Yaka’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Millete Sesleniş canlı yayını izlendikten sonra İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat “İstiklalimizi ve İstikbalimizi borçlu olduğumuz tüm şehitlerimizi Allah’tan rahmet diliyor, bin yıldır her karışın şehit kanlarıyla suladığımız bu toprakların vatanımız haline gelmesi ve kalması için mücadelelerde yer alan gazilerimizi minnetle yad ediyorum. 15 Temmuz hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde ülkemizi işgal girişimiydi. Bunun için kendi ordumuzun içindeki teröristlerin kullanılmış olması işgal girişimine alçak bir ihaneti de etkilemiştir. Milletimiz o gece hiçbir mecburiyeti olmadan hiçbir zorlamaya kesinlikle maruz kalmadan, hiçbir karşılık beklemeden tamamen kendi inisiyatifiyle harekete geçerek 15 Temmuz Zaferini cümle aleme ilan etmiştir. Türkiye geçilmez, Milli İrade geçilmez, Mavi Vatan geçilmez, Eren Bülbül geçilmez, Akıncı Siha geçilmez” ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan Türkiye Geçilmez adlı sinevizyon gösterisi izlenerek Yatsı Namazı vatandaşların katılımıyla İlçe Müftüsü Yunis Aydın tarafından Cumhuriyet Meydanın da eda edildi. Program kapsamında İlçe Müftülüğü ilahi gurubu ve Nev Eda müzik gurubu tarafından ilahi ve ezgi seslendirdiler. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebeti ile şiir, kompozisyon, resim dalında dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kaymakam, Garnizon komutanı, Belediye başkanı tarafından tebrik edilerek ödülleri takdim edildi. 00.13 de ise bütün camilerde salalar verildi.