KARAPINAR DA 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Karapınar Belediye Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği 08.03.2022 Salı günü saat: 13.30 da Belediye Yeni Düğün Salonun da bayanların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Dünya Kadınlar Günü etkinliğine İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Garnizon Komutanı Serdar Tavlayan ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal ve eşi, SYDV Müdiresi Hatice Soran, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimizden Necati Kardeş ve Mustafa Köklüsoy, Belediyemiz Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Birol Pekince, basın mensupları ve çok sayıda bayan vatandaşlar katıldı.

Program öncesinde tüm katılımcılara Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi Saniye Yaka tarafından karanfil ve hediye takdiminde bulunuldu.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına hepiniz hoşgeldiniz. Değerli misafirler Dünya Kadınlar Günü’nün tarihine bakarsak 1854 de olağan olaylarla başlayan bir geçmişi vardır. Ama Birleşmiş Milletler tarafından 1977 tarihinde 8 Mart gününü uluslararası bir düzeyde Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasına karar verildi. İşte böylelikle bugün tüm dünya da ve ülkemizde kadınlarımızın bir ayrıcalıklarını ortaya çıkarmak, kadınlarımızın ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarını gün yüzüne çıkarmak ve onu kutlamak için bu programları icra ediyoruz. Toplumun ve ailenin temeli kadındır. Ekonomide eğitim de hayatımızın her noktasında en temel unsurları olan kadınlarımızdır. İlçemizde Karapınar Belediyesi olarak İlçe Kaymakamlığımızla beraber şuan da çalışmasını yürüttüğümüz Lavanta Bahçesi ve Kadın Girişim Kooperatifi ile birlikte ekonomik gelir elde etmek sosyal yönlerden katkı sağlamak için buralara iştirak etmenizi ve buradaki çalışmalarınızın her zaman yanınızda olacağımızı belirtmek istiyorum. Bugün itibariyle teslim alacağımız Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yapılan Millet Bahçesi tüm Karapınar’lı Hemşehrilerimize, tüm bayan kardeşlerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılan kitap kafe dün itibari ile açıldı ve hizmet vermeye başladı. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu tamamen hizmete girmiş durumda kısa bir süre sonra inşallah hizmet vermeye açılacak ve haftanın belli günlerinde bayanlara hizmet verecektir, şimdiden hayırlı olsun. ASEM, KOMEK ve eğitime verdiğimiz katkıların yanında çocuklarımıza deneme sınavlarıyla birlikte birçok desteği vermeye devam ediyoruz. Ayrıca bilgi hane ve lise akademisinin de açılacağını bunların eğitime katkı olduğunu belirtmek istiyorum. Belediyemiz tarafından program dahilinde yapılacak olan çekilişle buradan 25 şanslı bayan kardeşimize Hamur Yoğurma Makinesi, Elektrikli Süpürge, Nevresimli Battaniye Seti, Kahve Makinesi, Robot Seti, Yatak Örtüsü Takımı, Yemek Takımı ve Çaydanlık Takımı gibi sürpriz hediyelerimiz var. Bugünün hatırasına olan hediyelerimizi verilen kuponlar sonucunda yapılacak olan çekilişle verilecektir. Kazanan kardeşlerimize güle güle kullanın hayırlı olsun diyorum. Sizleri Kültür Bakanlığı Halk Müziği Sanatçısı Nurcan Altınokla baş başa bırakıyor tekrar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü kutluyorum” dedi.

Daha sonra program Kültür Bakanlığı Halk Müziği Sanatçısı Nurcan Altınok tarafından birbirinden güzel eserler seslendirerek katılımcılara unutulmaz bir halk müziği ziyafeti yaşattı. Konser sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Yaka tarafından Sanatçı Nurcan Altınok’a hediye takdiminde bulundu. Program 25 şanslı bayana yapılan çekilişle hediyelerini Belediye Başkanımızın eşi, İlçe Kaymakamımızın eşi, Garnizon Komutanımızın eşi, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün eşi, AK Parti İlçe Başkanımızın eşi ve Belediye Daire Amirleri tarafından takdim edildi.

Program sonunda Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Başkan Yardımcımız Halil Aker ve Belediye Meclis Üyemiz Necati Kardeş tarafından Belediyemiz de görevli olarak çalışan bayan personellerine hediyeleri takdim edilerek program son buldu.