KARAPINAR DA TÜRKİYE ÇEVRE HAFTASI PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Dünya Ortak Evimiz” ve “Sıfır Atık Geleceğimiz” sloganlarının vurgulandığı 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Karapınar Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 02.06.2022 Perşembe günü saat 15:00 da Karapınar Millet Bahçesi ‘nde birçok etkinliğin olduğu program gerçekleşti.

Programa İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Emirgazi Kaymakamı Veli Avcı, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin ve eşi, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürü Huriye Şevik ve personeli, S.Ü. Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Müdürü Naim Çağlar Diri, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Önal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. M.Akif Akyurt, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Muharrem Mete, Karapınar Devlet Hastanesi Başhekimi Ertuğrul Yaralı, Karapınar Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tartan, Karapınar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kemal Sözen, Ziraat Odası Personeli Nadi Özdil, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Halil Tüysüz, Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediye Meclis Üyelerimiz, , AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Taşpınar, Zabıta Müdürü Talip Karagöz, Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Verim, öğretmenler, öğrenciler, basın mensupları ve çok sayıda 7’den 70’e vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürü Huriye Şevik “Bugün 1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanacak olan Türkiye Çevre Haftası programına hepiniz hoşgeldiniz. Programımıza ilk olarak hep birlikte Toprak Su Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü alanında ağaçlandırma yaparak başladık. İnşallah bu fidanlarımız ayakta kalır ve büyütebiliriz. Karapınar Millet Bahçesi programı kapsamında öncelikli olarak sıfır atık kapsamında öğrencilerimizin yapmış olduğu geri dönüşüm ürünlerini gördük. Gerçekten çok güzel ürünlerle karşılaştık. Hem öğretmenlerimizin hem öğrencilerimizin eline emeğine sağlık diliyor hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Çevre Haftası etkinlik programında konuşan Belediye Başkanımız Mehmet Yaka “5 Haziran Dünya Çevre Günü ve 1-7 Haziran Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Karapınar Millet Bahçesi’nde düzenlenen programa hepiniz hoşgeldiniz. Biliyorsunuz ki çevreye en büyük zararı veren insanlardır. Sınırsız bir tüketim hırsı insanların çevreye en büyük zarar vermesini sağlıyor. Tabiki bizde bu kapsamda bize bir emanet olan daha doğrusu atalarımızdan çocuklarımıza bir emanet olarak gördüğümüz çevremizi korumak hepimizin görevi. Çevreyi kirleten ve çevrenin temiz kalması yaşanabilir bir çevre olmasını sağlamak insan olarak bizlerin görevidir. Bugün buraya çevre etkinliği programlarına teşrif eden siz değerli katılımcıları yürekten kutluyorum. Bu bilincin oluşması tabiatımızı, bitkilerimizi, canlılarımızı korumak bizim için en büyük bir nimet ve erdem olarak görüyoruz. Doğa, tabiat aynı zamanda ilahi bir tecelli olan insanlara emanet edilen canlı bir varlıktır. Görmüş olduğumuz doğadaki her şey canlıdır ve bunlarda bize birer emanettir. Bunları korumak hepimizin tüm insanlığın ortak bir çabası olmak zorundadır. Bu gayretlerle inşallah sizlerin bilinciyle hem çevremizi korumak hem de erozyonla mücadele etmek için fidan dikimin biraz önce gerçekleştirdik. İçerisinde bulunduğumuz Millet Bahçesi 75 Bin metrekare alan erozyonla mücadele alanıydı. 1945 li yıllarda insan eliyle erozyonla mücadele edilerek başarıya ulaşıldığı dünyadaki en nadir alanlardan bir tanesidir. Türkiye Çevre haftası kapsamında biraz önce çocuklarımızla Toprak Su Çölleşme ile Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü alanında ağaçlandırma yaptık. Hep birlikte çevreyi koruyacağız, sıfır atıkla ilgili Belediye projelerimiz hızla devam ediyor. Yarışmaya katılan katılımcılarımızı ayrıyeten tebrik ediyorum. Gerçekten yaratıcı fikirleri olan değişik geri dönüşüm malzemelerden ürünlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Türkiye Çevre Haftası etkinliğine katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, inşallah çevre haftası etkinliklerinin devam edeceğini yarın saat 09.00 da Lavanta Bahçesi’nde alan temizliği yapacağımızı müsait olan kardeşlerimiz için Cumhuriyet Alanından otobüs kaldırılacağını belirtiyor hepinizi saygı sevgi ve hürmetle selamlıyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Gazi Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerince hazırlanan Atık Malzemelerden yapılan geri dönüşüm defilesi, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara Sıfır Atık, Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği Eğitimi Hacivat ve Karagöz tarafından oynan oyunla sergilenerek katılımcılar eğlenceli anlar yaşadı. Fevzipaşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerin sergilemiş olduğu konserin ardından Karapınar Belediyesi tarafından düzenlen Geri Dönüşüm Ürünleri Yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödülleri İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Emirgazi Kaymakamı Veli Avcı, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka ve eşi, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürü Huriye Şevik, Belediye Başkan Yardımcımız Halil Aker, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin’in eşi tarafından takdim edildi. Gazi Mustafa Kemal İlkokulu koordinatörlüğünde ilçemizdeki tüm okulların öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan Atık Malzemelerden Geri Dönüşüm sergisi katılımcılar tarafından gezilerek tam not aldı.

Program katılımcılara Belediyemiz tarafından mısır ve pamuk şekeri, Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli tarafından bez torba dağıtımı yapıldıktan sonra Albay ve Orkestra’nın konseri ile son buldu.