KARAPINAR JEOPARK PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI

Karapınar Belediyesi ve Mevlana Kalkınma Ajansı(MEVKA) iş birliği ile yürütülen “Karapınar Jeopark Projesi” bilgilendirme toplantısı 5 Ocak 2023 Perşembe günü saat 13.00 da Belediyemiz Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya UNESCO Türkiye Milli Komisyon Başkan V. Prof. Nizamettin Kazancı, UNESCO Uzmanı ve Genel Sekreter V. Dr. Şule Ürün, İlçe Kaymakamımız Oğuz Cem Murat ve eşi, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, MTA Orta Anadolu 2. Bölge Müdür V. Muharrem Göktaş, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürü Gültekin Aksan, Konya Milli Parkla Şube Müdürü İsmail Serhat Uğraş, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, MHP İlçe Başkanı Ercan Alp, CHP İlçe Başkanı İlter Çorakçı, Başkan Yardımcımız Halil Aker, Belediyemiz Meclis Üyeleri, İlçe Protokol Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluş ve Oda Başkanları, Daire Amirleri ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda, UNESCO Küresel Jeoparklar ağına katılım sürecine ilişkin kriterlerin sağlanmasına dair uygulamaların planlanması ve değerlendirilmesi hususu ayrıntılı sunum eşliğinde anlatıldı.