KARAPINAR SÜT ÜRETİCİLER BİRLİĞİ ÇİN PAZARINA İLK DEFA 250 TON SÜT TOZU İHRACATI GERÇEKLEŞTİRDİ

23 Haziran 2021 günü saat 14:00 da Karapınar Süt Üreticiler Birliği binası bahçesinde program düzenlendi.

Türkiye’de Süt Üreticileri Birlikleri arasında Karapınar Süt Üreticileri Birliği ilk defa Çin pazarına 250 ton süt tozu ihracatı gerçekleştirerek program düzenlendi.

Programa İlçe Kaymakamı Oğuz Cem Murat, Belediye Başkanımız Mehmet Yaka, Ak Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, Belediye Meclis Üyeleri, Merkez Süt Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, Konya DSYB Başkanı Edip Yıldız, Konya İl Tarım Müdür Yardımcısı, Karapınar Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tartan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Üreticiler ve Basın Mensupları katıldı.

Karapınar Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Tartan açılış konuşmasında “Süt ve süt ürünleri sektörü özellikle halk sağlının korunmasındaki hayati rolü dikkate alındığında dünya genelinde stratejik öneme sahip sektörlerden biri olarak değerlendirilmektedir. Ülkelerin insan sağlığı ve beslenme odaklı politikalarında önemli bir konumu olan bu sektörde dünya genelinde yaşanan gelişmelere de paralel olarak ülkemiz son 10 yıllık zaman diliminde hem üretim hem de ürün işleme sanayi açısından önemli değişimler yaşamıştır. Süt ve süt ürünleri sektörünün tarım ekonomisi içerisindeki yeri ve özellikle hayvansal protein ihtiyacının ciddi bir bölümünü bu sektör kaynaklı olarak karşılanıyor oluşu sektörün konumunu daha önemli bir noktaya taşımaktadır. Süt ürünleri ihracatı, sektörün kendine güven kazanmasını sağladığı iç piyasadaki daralmanın aşılmasında önemli etkendir. Türkiye’nin üretim potansiyeli ve sanayi altyapısının da Çin’e süt ürünleri ihracatı için uygun olduğunu düşünerek: Ülkemiz ve Karapınar’ımız hayvancılığını ilgilendiren bu sıkıntılı pandemi sürecinde üreticilerimize bir nebze faydalı olabilmek için, Merkez Birliği Başkanımız Sayın Tevfik Keskin aracılığı ile Konya Karapınar Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu olarak, Türkiye’de Süt Üreticileri Birlikler arasında, ilk defa Çin pazarına 250 ton süt tozu ihracatı gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde üreticilerimiz adına devamı olacaktır. Ülkemize, ilçemize ve üreticilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Merkez Süt Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin “Bugün üreticimize çok faydası olacak fiyatlandırma konusun da çok katkısı olacak bir ilki burada yaşıyoruz. Karapınar Süt Birliğimizin yapmış olduğu ve bütün birliklerimize örnek olacak bir hareket. Karapınar Birlik Başkanı ve değerli ekibine çok teşekkür ediyor kendilerini tebrik ediyorum. Süt Tozu ihracatı sadece Çin ile sınırlı kalmayıp diğer ülkelerle de iletişim halindeyiz. Biz üreticilerimizin menfaati doğrultusunda hak ve hukuku koruma noktasında çalışmaya devam edeceğiz. İlk defa olan ihracatımız Ülkemize, memleketimize hayırlı olsun” dedi.

Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, İlçe olarak ilkleri yaşamaya devam ettiklerini ifade ederek Güneş Enerji Santrali, Meke ve Acı Göllerimizin dünyada benzeri olmadığını vurgulayan Başkan Yaka “Merkez Süt Birliği’nin kararıyla Türkiye’de Süt Üreticileri Birlikleri arasında Karapınar Süt Üreticileri Birliği ilk defa Çin pazarına 250 ton süt tozu ihracatını gerçekleştiriyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çiftçilerimize artı bir gelir getireceğini düşünüyorum. Yeni bir ticaret kapısı olur inşallah. Karapınar’ımıza, Konya’mıza, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

250 ton Çin’e süt tozu yüklü araçlar konvoy halinde hareket ederek uğurlandılar.